Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

september 2018

Ambulanschefen: Vi har en rutin för när vi får punktering

27 september 2018 - 17:06
0 kommentar/er

Akutsjukvården i Skellefteå har fått kritik då en patient och anhöriga upplevde att personal inte visste hur de skulle agera när en ambulans fick punktering.

För ett par veckor sedan fick en ambulans punktering i höjd med Granbergsträsk, omkring en mil utanför Jörn i Skellefteå kommun.

Anhöriga och den vårdade patienten har till tidningen Norran uppmärksammat att ambulanspersonalen inte tycktes känna till rutinerna för punktering.

Ambulanshelikopterpiloten: Fler drönare i luften blir ett problem

27 september 2018 - 17:00
0 kommentar/er

Trafiken med ambulanshelikoptrar har trefaldigats de senaste åren och blir allt vanligare i Värmland och parallellt ser helikopterpiloten Johan Agin att antalet drönare ökar.

 – Det blir fler och fler som skaffar drönare som inte har riktig koll, säger han, säger pilot Johan Agin.

Bedömningsbil Psykiatri ett ovanligt välkommet samarbete vid Skaraborgs Sjukhus

16 september 2018 - 15:10
0 kommentar/er

Nu har en ny funktion rullat igång inom Ambulanssjukvården Skaraborg – Bedömningsbil Psykiatri. Den är skapad gemensamt av Ambulanssjukvården och vuxenpsykiatrin vid Skaraborgs Sjukhus. En ovanlig konstellation i Sverige.

–Det här är ett välkommet samarbete, men också något som är ovanligt utanför storstäderna i landet. Vi är väldigt glada för att kunna genomföra det här, säger Hans Halén, verksamhetschef för ambulansverksamheten vid Skaraborgs Sjukhus.

Hjärtsjuk blev utan medicin – vattnet i ambulansen slut

16 september 2018 - 15:07
0 kommentar/er

En hjärtpatient i Sundsvall kunde inte medicineras fullt ut i ambulansen på väg till sjukhus. Orsak: dricksvattnet var slut i alla ambulanser på stationen.
Enligt Region Västernorrlands avvikelserapport var ”produkten restnoterad hos leverantör”.

Händelsen inträffade i mars i år. En patient med smärtor i bröstet där hjärtinfarkt misstänktes hämtades med ambulans på en offentlig plats i Sundsvall.

Hård kritik mot SOS Alarm efter ambulansmiss på Gotland

16 september 2018 - 15:04
0 kommentar/er

Efter att larm inte gått fram som de ska får nu SOS Alarm hård kritik av ambulanspersonal på Gotland. SOS Alarm lovar förbättrade rutiner.

Bristerna har bland annat lett till att en medvetslös man fick vänta onödigt länge på att få hjälp av ambulans.

Personal på Gotland har helt enkelt inte fått larmet – dessutom har SOS Alarm inte haft någon tidsövervakning av kvittenserna på larmet, som ska ske inom 90 sekunder när det är ett prio 1-larm. 

Samtliga partier överens: två nya ambulanser sätts in i länet

04 september 2018 - 23:32
0 kommentar/er

En enig hälso- och sjukvårdsnämnd i Landstinget Dalarna har beslutat att sätta in två nya ambulanser i länet. Även flerpatientambulansen kommer att utökas.

Dagambulanserna sätts in i Ludvika och Borlänge. I Mora kommer den flerpatientambulansen som finns att börja köra även på helger under dagtid.

Partierna överens

Förslaget att förstärka ambulansen baserades på en tidigare framtagen rapport. Beslutet som nu tagits var helt i enlighet med förslaget. Samtliga partier i nämnden var överens.

Batteriet på ambulans exploderade under föraren

04 september 2018 - 23:29
0 kommentar/er

En ambulans kablades igång och kördes sedan för att ladda upp batteriet – strax därpå exploderade batteriet i bilen.

Det var i somras som en reservambulans i Vilhelmina kommun inte gick att starta. Man startade bilen med hjälp av startkablar och började köra en kortare sträcka för att ladda batteriet.

Det dröjde inte länge innan det började komma rök ur sätet som föraren satt i och sedan hördes en smäll. Bilen stannades på en parkering och där kunde man konstatera att batteriet hade exploderat.