Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

juli 2018

Fel med rött ljus för blåljusen

27 juli 2018 - 14:32
0 kommentar/er

De rödgröna och SD riskerar att få skåningarna att vänta längre tid på ambulansen, skriver flera ledande skånska moderater.

I juni stod ambulanserna i Malmö obemannade under 310 timmar. Enligt Vårdförbundet har situationen aldrig tidigare varit så allvarlig. Personalen har fått ”olidliga arbetsvillkor”. Vad detta betyder för patientsäkerheten är inte utrett, vad som är klart är att krisberedskapen kraftigt har försämrats.

Region Jönköpings län skänker ambulans

20 juli 2018 - 01:13
0 kommentar/er

Sam-Hjälp i Jönköping har fått ytterligare en ambulans av Region Jönköpings län som i sin tur skänkt den till ett ambulanscenter i serbiska staden Despotovac. Under fredagen hämtades den och kördes ner.
–Vi är oerhört tacksamma, säger Milan Misko Djordjevic, en av chaufförerna som hämtade ambulansen.

Sam-Hjälp har bedrivit hjälp- och biståndsarbete i ett flertal länder sedan 1990. Organisationen har vid flera tillfällen fått ambulanser av Region Jönköpings län och som tagits ur bruk för den svenska vården men ändå fullt användbara.

Personalen ville inte göra hjärt-lungräddning – patienten avled

14 juli 2018 - 13:08
0 kommentar/er

När en åldring på ett äldreboende i Västernorrland drabbades av hjärtstopp ringde personalen till SOS Alarm, men gjorde i övrigt ingenting.

I avvikelserapportern som Ambulanssjukvården vid Region Västernorrland skrivit står det att personalen inte ville påbörja hjärt-lungräddning sjäv.  När ambulansen anlände 20 minuter senare var patienten död.

Orsaken till att patienten dog var just att behandlingen dröjde. ”Katastrofalt” skriver man i rapporten om allvarlighetsgraden.

Syrgasbehandling vid akut hjärtinfarkt: DETO2X-studien

08 juli 2018 - 15:30
0 kommentar/er

Idag presenterade Robin Hofmann, kardiolog på Södersjukhuset och doktorand på Karolinska Institutet, resultaten från DETO2X-AMI studien under European Society of Cardiology (ESC) kongressen i Barcelona.

Fler ambulanser i Dalarna till årsskiftet

05 juli 2018 - 21:07
0 kommentar/er

Till årsskiftet ska Dalarna få fler ambulanser i Ludvika, Borlänge och Mora, säger landstingsrådet Gunnar Barke (S).

- Vi behöver förstärka ambulanssjukvården i Dalarna, det är ett led i att stärka en jämlik vård i den stora geografi och de stora avstånd vi har, säger landstingsrådet Gunnar Barke. Inte minst i Ludvika där det varit väldigt ansträngt sedan en tid. 

Till årsskiftet ska de tre nya ambulanserna vara på plats.