Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

mars 2018

Utryckande ambulans kolliderade med älg

31 mars 2018 - 12:05
0 kommentar/er

Sent på skärtorsdagen krockade en ambulans med en älg på riksväg 52 väster om Nyköping.

Ambulansen var på väg under en utryckning när krocken med älgen skedde.

Enligt räddningstjänsten undvek ambulansen en älg men sedan kom ytterligare en upp på vägen som de inte kunde väja för.

Kollisionen gjorde att vindrutan sprack och motorhuven slets upp och veks bakåt. Ingen i bilen skadades fysiskt men älgen dog av sina skador.

Halva vägen var avstängd under räddningstjänstens arbete med sanering.

Nekades ambulans trots hög hjärtfrekvens – fick blodförgiftning

28 mars 2018 - 20:23
0 kommentar/er

Enligt en lex-Maria anmälan från Värnamo sjukhus ska en patient inte fått följa med ambulans trots hög hjärtfrekvens. Dagen efter konstaterades att patienten hade blodförgiftning.

En person som drabbades av illamående och andningsproblem tillkallade ambulans. På platsen undersöktes patienten av ambulanspersonal. Men trots att personen hade hög hjärtfrekvens fick den inte följa med till sjukhus. Istället rekommenderades personen att stanna i hemmet.

Artificiell intelligens ska bedöma behov av ambulans

27 mars 2018 - 16:38
0 kommentar/er

Kan så kallad artificiell intelligens eller en slags tänkande datorer hjälpa sjuksköterskorna vid sjukvårdens larmcentral att avgöra om en ambulans ska skickas eller inte? Det ska nu undersökas i Uppsala.

I två år ska ett nytt slags dataprogram prövas som ska hjälpa sjuksköterskorna vid larmcentralen att bedöma vilken vård den som ringer kan behöva. Det är det första projektet i världen i sitt slag.

Varför fanns det ingen ambulans i Norrköping? Det undrar Christina Stenberg efter att i lördags ha blivit påkörd av en cyklist.

25 mars 2018 - 23:16
0 kommentar/er

Christina Stenberg, snart 73, gick tillsammans med sin man Lennart på Norra Promenaden när hon plötsligt blev påkörd bakifrån av en cyklist.

Hon föll handlöst framåt, slog i ansiktet och svimmade.

Olyckan inträffade vid 13.30-tiden på lördagen, i höjd med Matteus kyrka.

– Jag tappade både minnet och medvetandet. Det skulle ringas efter ambulans – och nu kommer det intressanta: Det fanns ingen i Norrköping, så det skulle rekvireras från Linköping, säger Christina Stenberg.

– Jag vet ju inte vad det beror på, att det inte fanns någon här.

Ny stororder till Ambulansproduktion i Sandviken

22 mars 2018 - 20:19
0 kommentar/er

Kontrakt med Landstinget Dalarna värt 50 miljoner kronor

Ambulansproduktion i Sandviken har tecknat ett kontrakt med Landstinget Dalarna som beställt sju nya storbilsambulanser av modell Chevrolet 709. Kontraktsvärdet kan uppgå till över 50 miljoner kronor om avtal utnyttjas fullt ut.

Ambulansvårdare orsakade försening – får sluta

15 mars 2018 - 17:01
0 kommentar/er

Tre anställda inom ambulanssjukvården i länet orsakade en försening.

Detta leder till att en av dem får sluta och de andra får skiftliga varningar.

De tre ambulansanställda som skulle hämta en akutpatient i början av februari bytte personal i ambulansen innan dom hämtade patienten vilket orsakade att ambulansen blev försenad.

Arbetsgivaren ser mycket allvarligt på agerandet och en av dom tre anställda har fått sluta sin visstidsanställning.

Patient fick vänta på vård – dog i ambulansen

14 mars 2018 - 14:20
0 kommentar/er

En patient kom till Danderyds sjukhus akutavdelning med bröstsmärtor. Enligt en Ivo-anmälan, som sjukhuset själva gjort, ska patienten ha varit opåverkad och anamnesen var svårvärderad, vilket delvis ska ha berott på språksvårigheter.

Efter en dryg timmes väntan får patienten en första läkarbedömning. En röntgenundersökning gjordes också och misstanke om aortadissektion (när kärlväggen i stora kroppspulsådern går sönder och blodet letar sig in mellan den inre och yttre delen av kärlväggen) uppstod. Detta tillstånd är livshotande och kräver omedelbar behandling.

Debatt: ”Ambulans går före polisbil till psykvården”

12 mars 2018 - 14:11
0 kommentar/er

Bland det värsta som kan hända är att en människa beslutar att självmord är den enda vägen som återstår. I många fall hinner dock räddningspersonal fram innan det är för sent. Det som i Sörmland möter den här mycket sjuka och nedstämda personen är ofta en eller flera polispatruller, eventuellt tillsammans med brandkår och ambulans. Det är sedan ofta upp till polisen att göra någon form av bedömning över hur den här människan mår för att kunna besluta om ett eventuellt tvångsomhändertagande. Därefter följer transport, ofta med polisbil, till psykiatrisk akutmottagning.

Väderkameror nytt stöd för ambulanshelikoptrar

10 mars 2018 - 13:31
0 kommentar/er

Med väderkameror på sjukhustaken i Västra Götaland blir bedömningen av vädret mer pricksäker och ambulanshelikoptern vågar lyfta trots dålig väderprognos.

Nu får vi bilder av det reella väderläget dit vi ska och slipper förlita oss på enbart väderprognoser. Det betyder att vi kan ta uppdrag vi annars tvingats tacka nej till på grund av vädret, vi har redan haft nytta av det, säger Per Arnell, verksamhetschef Ambulanshelikoptern, VGR.

Sidor