Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

november 2017

Ambulanspersonal attackerades vid storbråk

29 november 2017 - 22:27
0 kommentar/er

Landstinget Blekinge har höjt säkerhetsnivån sedan ambulanspersonal hotats vid storbråk i Ronneby. Bland åtgärderna finns dygnetruntbevakning av akuten vid Blekingesjukhuset.

– Jag kan av förhoppningsvis förståeliga skäl inte gå in på vad vi gjort, och tänker göra, säger landstingets säkerhetschef Stefan Österström i en försiktig kommentar till Sydöstran.

– Och jag vill helst heller inte kommentera varför. Det är alltid så att olika händelser påverkar vårt säkerhetstänk, och att vi av och till vidtar specifika åtgärder. Som nu.

Förr hade vi 15 larm per dygn – i dag kan det vara uppåt 40

28 november 2017 - 23:21
1 kommentar/er

Ambulansutryckningarna har ökat i Norrbotten.

En av orsakerna är att allt fler patienter får åka ambulans mellan sjukhusen.

Anna-Karin Andersson, ambulanssjuksköterska i Luleå sedan ungefär 15 år, upplever en tydlig förändring i arbetsbelastning.

– Man hinner inte alltid äta i tid. Man kan få äta lunchen klockan fem på eftermiddagen. När jag började hade vi i snitt 15 larm per dygn, att vi kör närmare 40 larm per dygn är inget ovanligt i dag, säger hon.

Patient gick till attack inne i ambulans

27 november 2017 - 21:21
0 kommentar/er

En man är misstänkt för våld mot tjänsteman efter att ha attackerat en ambulanssjukvårdare i Skövde sent på onsdagskvällen.
— Minst ett knytnävsslag har delats ut inne i ambulansen, säger Irene Broberg, stationsbefäl på Skövdepolisen.

Publicerad 23 nov. 2017 07:04

Vid 23.20-tiden på onsdagskvällen skickades ambulans till en adress i Skövde.

— En person ringde ambulansen eftersom hans kompis var medvetslös och han kunde inte få liv i honom, säger Irene Broberg.

Här ska ambulanspersonal förbereda sig för terrordåd

26 november 2017 - 20:41
0 kommentar/er

Nu har landstingets nya träningscenter för ambulans öppnat i Solna. Här ska personalen förbereda sig för svåra situationer som terrordåd och kravaller.

Det nya träningscentret går under det krångliga namnet prehospitalt KTC (kliniskt träningscenter) och ligger vid Solnas ambulansstation i Hagalund. Tidigare har ambulanspersonal kunnat öva i KTC på sjukhus, men i de nya lokalerna ska de komma närmare verklighetens utryckningar.

Så länge får du vänta på ambulans

25 november 2017 - 02:24
0 kommentar/er

Vallentunaborna får vänta längre än Täbyborna på att ambulansen ska komma fram. Danderydsborna har det bäst.

SVT har tagit fram siffror som visar hur lång tid det tar för en ambulans att komma till just din kommun. Siffrorna utgör mediantiden som det tar för en ambulans att komma till kommunen efter ett larmcentral till 112. Och siffrorna visar att väntetiden varierar kraftig runt om i Stockholm visar SVT:s kartläggning

Ökat våld oroar ambulanspersonal

23 november 2017 - 20:29
0 kommentar/er

Våld och hot har blivit vardag för ambulanspersonal. Efter den senaste attacken i Österbybruk anser Ambulansförbundets ordförande att det gått för långt.

Han vill nu se utökade befogenheter för dem som jobbar inom ambulanssjukvården.

Ambulansen ska komma snabbare

23 november 2017 - 20:25
0 kommentar/er

Ambulansen behöver komma fram snabbare till boende i Knivsta och Tierps kommuner.

Därför förstärker Region Uppsala ambulanserna i de områdena, med bemanning dygnet runt.

Satsningen görs under nästa år och kostar 8,4 miljoner kronor.

Tierp ska få totalt tre ambulanser som ska vara i drift dygnet runt och på så sätt förbättras tillgängligheten även i Älvkarleby och Östhammar.

I Knivsta ökas bemanningen på ambulanserna från dagtid måndag-fredag till dygnet runt, veckans alla dagar.

Säkrare transporter för sjuka nyfödda

21 november 2017 - 23:05
0 kommentar/er

Transporterna till specialistsjukhus för svårt sjuka nyfödda eller för tidigt födda barn i Västra Götalandsregionen kommer nästa år att bli säkrare.

De barn som föds i regionen som behöver särskilt avancerad vård kommer från och med nästa år att transporteras av ett specialistteam när de förs till Sahlgrenska universitetssjukhuset.

– Då kan teamet komma ut till sjukhuset och starta vården redan på plats och sen transportera barnet säkert, säger Elisabeth Hentz överläkare på neonatalverksamheten vid SU.

Ambulansföraren: Man skär i patient- och personalsäkerhet

20 november 2017 - 23:15
0 kommentar/er

Trafikutbildaren tillika ambulanssjuksköterskan Anders Grönlund är bekymrad över att Region Jämtland Härjedalen sparar in på halkkörningsutbildningar.

Regionen ställer in ambulanssjukvårdens utbildningsdagar i hjärt- och lungräddning för barn samt halkkörning. Orsaken är det dåliga ekonomiska läget.

Det rapporterade P4 Jämtland om i förra veckan.

Trafikutbildaren tillika ambulanssjuksköterskan Anders Grönlund menar att beslutet föder frustration bland ambulanspersonal:

Utbildningsdagar dras in för ambulanssjukvården

19 november 2017 - 19:11
0 kommentar/er

Region JH ställer in ambulanssjukvårdens utbildningsdagar i hjärt- och lungräddning för barn och halkkörning. Orsaken är det dåliga ekonomiska läget.

I ett facebookinlägg som kommenterats av många och delats drygt hundra gånger tar en anställd upp sparkraven och skriver bland annat:

Väntan på större helikopter blev för lång

17 november 2017 - 20:01
0 kommentar/er

Vi behöver ha en ny luftambulans nu och Svensk luftambulans kan inte lösa det åt oss.

Så förklarar Per Arnell att Västra Götalandsregionen nu gör en egen upphandling för de närmaste fyra åren.

Landstingen i Värmland och Dalarna bildade 2014 kommunförbundet Svensk luftambulans. Ett år senare anslöt sig Västra Götalandsregionen och förra året även Region Uppsala. Svensk luftambulans har stått för driften av luftambulansen i Västra Götaland sedan de blev medlemmar. Planen var att ta över verksamheten i Region Uppsala 2017/2018.

Sidor