Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

juli 2017

Ambulans ryckte ut på självmord – körde förbi och missade patienten uppe på en bro

30 juli 2017 - 18:08
0 kommentar/er

En ambulans ryckte ut på ett misstänkt självmordsförsök – men åkta förbi patienten som stod uppe på en bro. 
Nu har USÖ valt att skriva en avvikelserapport om händelsen.

Det var den 28 juni som ambulansen ryckte ut till en ort i länet. När ambulansen kommer till en bro körde de förbi patienten.

Enligt avvikelserapporten hade ambulanspersonalen fått oklara uppgifter om var personen befann sig och hur patienten såg ut.

"Klart att jag blir berörd efter en skottlossning"

27 juli 2017 - 19:35
0 kommentar/er

MALMÖ. Martin Olsson, 35, har jobbat på ambulansen i Malmö i tre år.

Han har åkt på tre till fyra skottlossningar – i minst ett fall överlevde inte den skjutne.

– Inom 30 sekunder ska jag ha gjort en första bedömning av personens skador, säger Martin Olsson. 

Det piper till. 

Larmet från SOS Alarm går till de lediga bilar som är närmast. Ett prio 1-ärende. Inom 90 sekunder ska ambulansen rulla. Sekunderna tickar. Det vet ambulanssjuksköterskan Martin Olsson och hans kollega som jobbar natt.

Samverkan 112 och Henrik Johansson avslöjar turerna i Skånes ambulansupphandling

27 juli 2017 - 18:50
0 kommentar/er

Falck Ambulans AB har med en juridisk affärsbyrå som ombud vänt sig till Förvaltningsdomstolen med en begäran om överprövning av den upphandling som Region Skåne gjort avseende ambulanssjukvården i distrikt 4 Skåne.

Det var ambulansbolaget Premedic Östergötland AB (Premedic) som vann upphandlingen i konkurrens med Samariten AB (Samariten) och Falck Ambulans AB (Falck). Nu ska Förvaltningsdomstolen i Malmö pröva om upphandlingen gått rätt till.

Kommunikationsbrister mellan polis och ambulans – nu ska rutinerna förbättras

26 juli 2017 - 15:27
0 kommentar/er

Kommunikationen mellan polis och ambulanspersonal i Stockholmsområdet har fungerat dåligt vid ett antal allvarliga händelser. Därför pågår nu ett arbete för att förbättra rutinerna.

Två män blev skjutna i Kista den 8 mars i år. Larmet gick ut vid 22-tiden på kvällen och tre timmar senare gjorde ambulanspersonalen på plats en incidentrapport.

Ambulanspersonal nominerad till pris

25 juli 2017 - 11:40
0 kommentar/er

Ungefär var femte patient som kallar på ambulans i nordvästra Skåne får inte åka med in till akuten. Nu har ambulanssjukvården aktivt gått in för att förbättra sitt bemötande gentemot patienterna.

I nordvästra Skåne åker ambulansen ut på ungefär 32.000 utryckningar om året. Men ungefär var femte patient som kallar på hjälp med ambulans får inte följa med till akuten utan hänvisas till andra vårdinstanser eller rekommenderas att stanna hemma.

Vårdförbundet stämmer SOS Alarm för uppsägning

21 juli 2017 - 17:49
0 kommentar/er

Sjuksköterskan blev uppsagd av SOS Alarm med hänvisning till arbetsbrist – trots att arbetsuppgifterna fanns kvar. ”Åldersdiskriminering”, misstänker Vårdförbundet och stämmer arbetsgivaren.

Sjuksköterskan har varit anställd vid SOS Alarm i många år. De senaste åren har hon jobbat som verksamhetsutvecklare. Efter en omorganisation erbjöds hon en omplacering till en mindre kvalificerad tjänst med treskift som hon tackade nej till.

DEBATT-”Landsting ska inte äga flygplan”

19 juli 2017 - 20:29
1 kommentar/er

”Att äga ambulansflyg kan inte vara en kärnuppgift för en region eller ett landsting", skriver landstingspolitikerna Birgitta Södertun och Birgitta Nordvall.

År 2015 gick samtliga landsting och regioner med i Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg för att starta upp en verksamhet med ambulansflyg och köpa in sådana för hundratals miljoner kronor. KD i Region Skåne och Västerbottens läns landsting röstade nej till att våra respektive landsting skulle gå med i förbundet. I Västerbotten var vi ensamma om att säga nej, i Skåne hade vi övriga alliansen med oss.

Kvinna nekades ambulans: ”Propp bakom synnerv”

17 juli 2017 - 21:39
0 kommentar/er

I slutet av januari fick en kvinna i Bräkne-Hoby ont i vänster arm och i fingrarna. På kvällen fick hon ont i huvudet samt dålig syn. Kvinnan blev orolig över att det kunde röra sig om en ny stroke eftersom hon tidigare haft proppar och kände igen symtomen.

England får helt ny 7 minuters ambulansstandard – skall rädda 250 liv om året

16 juli 2017 - 10:51
0 kommentar/er

NHS England (den engelska statens sjukvårdsorganisation) meddelade den 13 juli att man inför helt nya insatsmål för ambulanssjukvården och för alla patienter i behov av akutambulans.

Akutambulanser kommer nu att förväntas nå de mest kritiska patienterna med en genomsnittstid på sju minuter. Klockan får bara stoppas när den rätta kompetensen anlänt till platsen och inte som tidigare då vilken som helst första hjälpen kom fram.

Drönare med hjärtstartare ska hårdtestas

13 juli 2017 - 20:33
0 kommentar/er

Efter lyckade pilottester går nu försöken med att använda drönare för att transportera hjärtstartare till akutpatienter in i ett skarpare läge. Varje år drabbas 10 000 individer av hjärtstopp utanför sjukhus, varav cirka 2 000 i Stockholm. Idag överlever endast en dryg tiondel. Forskningsprojektet Drill går ut på att ge snabbare akuthjälp genom att drönare utrustade med hjärtstartare transporteras till patienter som drabbats av hjärtstopp.

Ambulanspersonal: Patientsäkerheten hotas om kompetenskraven sänks

12 juli 2017 - 19:03
1 kommentar/er

Mindre andel specialistutbildade ambulanssjuksköterskor i Region Jämtland Härjedalen, det kan bli resultatet av ett projekt som startades upp i våras.

Hela primärvården ska ses över och sedan i våras har man slutat att ersätta ambulanssjukvårdare med sjuksköterskor.

– Som jag ser det är det en försämring av vården i ambulansen, säger ambulanssjuksköterskan Jakob Eiserman.

– En hög andel av specialistsjuksköterskor är bra för patientsäkerheten. Vi har ju en helt annan kompetens och vi kan ge en bättre och framförallt säkrare vård. 

Sidor