Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

maj 2017

Min mamma kunde ha dött – på grund av er

31 maj 2017 - 08:33
0 kommentar/er

Debattören till personerna bakom våldet i Malmö: Nästa gång kan det vara någon du älskar som nekas ambulans.

DEBATT. Till Malmös politiker, skjutgalna kriminella och bilbrännare. I går kunde jag ha förlorat min mamma på grund av er.

Min mamma fick en kraftig blödning i näsan och halsen. Eftersom hon går på Waran (blodförtunnande läkemedel) och har en hjärtpump i väntan på en hjärttransplantation så klarar hon sig inte länge om hon förlorar för mycket blod.

Fler jobbar kvar efter satsning på fler chefer

29 maj 2017 - 21:51
0 kommentar/er

Västra Götalandsregionens satsning på minskade personalgrupper har gett enhetschef Elisabet Hammar 30 personer i stället för 100 att chefa över.

Under samma tidsperiod har personalomsättningen minskat från 21 till 13 procent på arbetsplatsen.

– Mitt fokus är nu mera inriktat på långsiktig planering än tidigare och framför allt hinner jag med fler möten med medarbetare, säger Elisabet Hammar, enhetschef för ambulanssjukvården på Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Nytt blåljusnät kritiseras

28 maj 2017 - 21:12
0 kommentar/er

I mars lades ett förslag fram på hur polisens och räddningstjänstens kommunikationslösningar, kända som Rakel, ska förbättras.

Det nuvarande systemet är framför allt anpassat för kommunikation via tal, men behovet av att kunna använda digitala tjänster, som att skicka rörliga bilder, blir allt större och systemet kräver en modernisering, enligt inrikesminister Anders Ygeman (S).

Men nu kritiseras utredningsförslaget av flera remissinstanser, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Nio av tio patienter ska slippa åka till akuten

28 maj 2017 - 21:10
0 kommentar/er

När ambulanssjukvården testade ett nytt arbetssätt visade det sig att bara tio procent av patienterna behövde köras till sjukhuset medan hela 75 procent kunde stanna kvar hemma. Nu införs det nya modellen i hela Halland.

– Tidigare körde vi nästan alla till sjukhuset. Nu slipper patienter och anhöriga att vänta på akuten i onödan, men får ändå den vård de behöver, säger Glenn Larsson, ambulanssjuksköterska och verksamhetsutvecklare inom ambulanssjukvården i Halland.

DN Debatt. ”Föråldrade lagar och regler försenar livräddande insatser”

26 maj 2017 - 22:49
0 kommentar/er

Samhällets alarmeringstjänst tillåts i dag inte använda flera av de tekniska möjligheter som många människor tar för givna. Lagar och regler måste ändras så att vi får möjlighet att utnyttja modern teknik som positioneringsdata i mobiler och larm från automatiska sensorer för att bättre kunna hjälpa, skriver Maria Khorsand, SOS Alarm.

Så organiseras ambulanssjukvården i sommar

25 maj 2017 - 21:49
0 kommentar/er

Inför varje sommar genomför landstinget en noggrann planering för att invånarna ska kunna få god vård samtidigt som medarbetarna får sin semester. Det innebär att det totala antalet timmar som ambulanserna är i drift minskas något under några veckor. I år är minskningen mindre än somrarna 2016 och 2015.

Han blir hotad på jobbet – varje dag

24 maj 2017 - 17:21
0 kommentar/er

Patienten ville döda mig och min familj.
Ayhan Mehmeds berättelse är fruktansvärd, men bara en i mängden. Flera gånger i månaden utsätts blåljuspersonal inom brand och ambulans för hot och våld.

Kommunalarbetaren har gått igenom alla anmälningar om allvarliga tillbud och olyckor som anmälts till Arbetsmiljö­verket sedan 2012, gällande räddningstjänst och ambulansverksamhet. Resultatet är nedslående. Minst varannan vecka hotas eller misshandlas ­någon brandman, ambulanssjukvårdare eller ambulanssjuksköterska i Sverige.

Utbildningarnas grundare oroade över kvaliteten

24 maj 2017 - 17:20
0 kommentar/er

De sjuksköterskor som skapat specialistutbildningarna i ambulans- och akutsjukvård vid Sophiahemmet Högskola har nu lämnat lärosätet. Med oro i bröstet.

Ingen verkade bry sig om ambulansen

23 maj 2017 - 19:21
0 kommentar/er

Inte många verkar bry sig om att ambulansen blinkar ihärdigt och intensivt blått för att få utrymme nog att komma fram till dem som troligtvis ligger och dör bakom huset. Så skriver signaturen "Niklas, sjuksköterska på ambulansen i Umeå" om festen på Tvistevägen. 

 

SOS missbedömning kostade Stefanie livet

22 maj 2017 - 22:47
0 kommentar/er

En timme dröjde det innan en ambulans kom och hämtade Bonnie Nilssons medvetslösa dotter. SOS Alarm missbedömde allvaret i situationen.

Det ledde till 22-åriga Stefanies död. 

IVO har riktat skarp kritik mot SOS Alarm, men deras egen utredning började först efter mamma Bonnie anmält – och de anmälde sig själva först efter 20 månader. 

Full fart på ambulanserna i stan

22 maj 2017 - 22:46
0 kommentar/er

I veckan har flera ambulanser kört runt mer än vanligt i och omkring Östersund. Men ni kan vara lugna. Det är bara en övning.

Under vecka 20 har ett tiotal ambulanssjuksköterskor gått utbildning hos Region Jämtland Härjedalen där de bland annat fått öva på momentet trängande fall.

– Den här utbildningen är jätteviktig. Tanken är inte att skapa trafiksituationer som är farliga, utan mer "vi visar att vi ska fram", säger utbildningsledare Anders Grönlund.

Sidor