Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

februari 2017

Ambulans i tjänst kolliderade med bil

28 februari 2017 - 15:22
0 kommentar/er

En ambulans krockade med en bil utanför Hässleholm.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickades dit.

Tre personer chockades vid olyckan.

Larmet kom klockan 11.44 på tisdagen om att en ambulans och en bil krockat på riksväg 23 öster om Tormestorp utanför Hässleholm. 

I ambulansen, som var på väg till ett ärende, fanns två personer. En person färdades i bilen.

Tre personer chockades

Enligt polisens uppgifter från platsen var ingen fysiskt skadad men tre personer chockades. 

En övning för alla blåljus

26 februari 2017 - 20:58
0 kommentar/er

SKARABORG: Diskussioner förs om en nationell förarutbildning

På ambulanssjukvården vid Skaraborgs Sjukhus har man utvecklat en simuleringsövning som utbildar och tränar ny ambulanspersonal. Men Skövde är den enda platsen där övningen sker, då det inte finns några gemensamma riktlinjer om utbildningar i Sverige.

I dag ansvarar alla verksamhetsansvariga inom Sveriges landsting och privata bolag över sina egna utbildningar av ambulanspersonal.

Inte heller inom räddningstjänsten har man en gemensam riktlinje för samtliga utbildningar.

Orolig för patienterna i Halland

26 februari 2017 - 20:50
0 kommentar/er

18 anställda ambulansförare i Halland har sagt upp sig. Facket tror att det kan bli fler.

– Det här får konsekvenser för patientsäkerheten, säger Henrik Johansson på Ambulansfacket Alarm.

En station från exempelvis Kungsbacka kunde dirigeras om till en annan station i väntan på larm. Det skulle spara pengar. Men försöket har nu stoppats, bland annat efter massiv kritik från personalen.

Är lovande

Förlängt avtal med SOS Alarm

23 februari 2017 - 18:46
0 kommentar/er

Skaraborg-Regionen tecknar nytt avtal med SOS Alarm, men tar över prioriteringen i egen regi. Därmed följer hälso- och sjukvårdsstyrelsen utredarens förslag.

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen föreslår att Västra Götalandsregionen tecknar fortsatt avtal med SOS Alarm om alarmering och dirigering av ambulanser från och med 1 oktober 2017.

Förslaget innebär också att regionen tar över den medicinska prioriteringen i egen regi från och med samma datum. Förslaget går vidare för beslut i regionstyrelsen och regionfullmäktige.

Videokommunikation från ambulans vid misstänkt stroke sparar tid, liv och samhällskostnader

23 februari 2017 - 18:43
0 kommentar/er

ViPHS-projektet - Videostöd i den PreHospitala Strokekedjan - fick i januari klartecken för finansiering från Innovationsfonden i Västra Götalandsregionen (VGR). I och med detta kan ett av projektets grundläggande steg dra igång, där teknik, utformning och arbetssätt ska utvärderas i en simuleringsstudie med VGR som modell. Om vårdkedjan effektiviseras och tid till rätt behandling förkortas sparas liv och chansen till fortsatt oberoende för den drabbade ökar betydligt. Dessutom reduceras samhällets kostnader kopplade till sjukdomen.

PHC Nordic AB

23 februari 2017 - 18:28
0 kommentar/er

PHC Nordic AB har ett team med mer än 15 år erfarenhet av att arbeta med och implementera monitor/defibrillator system tillsammans med Ambulanssjukvård och Militär I Norden

Vår vision är att förbättra patientens vård i den Pre-Hospitala miljön genom innovativ teknik oavsett om det är i en Ambulans, en Helikopter eller Militärt.

Stora skillnader i utbildningar för blåljusförare

22 februari 2017 - 11:57
0 kommentar/er

Det är stora skillnader över landet i hur mycket förarutbildning de som kör brandbilar och ambulanser får innan de sätter sig bakom ratten i skarpt utryckningsläge.

Ambulanssjuksköterskan Ann Ljungström i Karlstad och brandmannen Niclas von Essen i Jämtland har båda lång erfarenhet av att köra utryckningsfordon. Båda säger samma sak: att köra stora tunga fordon under utryckning med blåljus och siren ställer väldigt höga krav på föraren. Inte bara för att det går fort, utan också för att det kan vara svårt att läsa av den övriga trafiken.

Ambulans krockade i Täby

20 februari 2017 - 19:20
0 kommentar/er

En ambulans och en personbil krockade i Täby på måndagen. Flera inblandade fördes till sjukhus för kontroll.

Det verkar vara så att man hade en patient i bilen som man var tvungen att lasta om till en annan ambulans, berättar Jan Berlin vid Täbypolisen.

Larmet om att en ambulans och en personbil hade krockat i korsningen Centralvägen och Grindtorpsvägen i Täby kom vid 08.46 på måndagsmorgonen.

Ambulansforum fyller 20 år

20 februari 2017 - 18:08
0 kommentar/er

Ambulansforum fyller 20 år – här läser du om bakgrunden och om lite framtidsutsikter.

I början av februari 1997 startades Ambulansforum av ambulanssjukvårdaren och sjuksköterskan Kenneth Kronohage. Till sin hjälp fick han tidigare ambulansläkaren i Malmö, Karl-Axel Wallman, media säljaren Mikael Persson och frilansfotografen Patrick Persson.

Ambulans dröjde en timme - kvinna dog

19 februari 2017 - 14:04
0 kommentar/er

En äldre kvinna föll på sitt boende och personalen larmade ambulans. Hon blödde från huvudet och ansiktet och hade skador på höften. Ändå dröjde ambulansen en timme - och kvinnan avled.

 

Under Valborgsnatten förra året föll en kvinna på sitt äldreboende. Personalen hittade henne med skador på höften och handen och det blödde kraftigt från huvudet.

Personalen på boendet i Simrishamns kommun ringde SOS, men svaret blev att det inte fanns en ambulans i närheten. Det dröjde en timme innan ambulansen kom fram, enligt rapporten från Region Skåne. 

Hjälplös med död fru i fyra dygn – nekad vård

17 februari 2017 - 19:56
0 kommentar/er

ESLÖV I nästan fyra dygn låg den 72-årige halvförlamade mannen hjälplös i den egna avföringen bredvid sin döda hustru. När han hittades var han svårt medtagen efter så lång tid utan mat, dryck och sina mediciner. 
Mannen dog själv på ett äldreboende i Eslöv dagen därpå, efter att ambulanspersonalen nekat köra honom till akuten. Hans dotter anklagar både dem och boendet för vanvård.

 

Sidor