Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

augusti 2016

Fortsatta problem för ambulansen – ställer in utbildningar för personalen

29 augusti 2016 - 22:12
0 kommentar/er

Region Gävleborg Vakanserna är för många och hyrpersonalen räcker inte till. Nu tvingas Region Gävleborg förlänga perioden av sänkt ambulansberedskap – samt ställa in all vidareutbildning för personalen som inte är absolut nödvändig.

På grund av personalbrist meddelade Region Gävleborg inför sommaren att ambulanssjukvårdens beredskap tillfälligt skulle sänkas.

Ambulansens kris sänkte sommaren – men regionen håller inte med

29 augusti 2016 - 22:01
0 kommentar/er

Region Gävleborg anser att ambulanssommaren har varit bra – och att den sänkta beredskapen inte inneburit någon säkerhetsrisk. Men sommaren 2016 har varit värre än normalt. Det visar vår granskning av ambulanssjukvården.

Sommaren inom ambulansen har gått bra. Så inledde Region Gävleborg det pressmeddelande, som skickades ut förra veckan, om hur ambulanssjukvården har klarat sitt uppdrag under sommaren – trots pågående personalkris.

Styret viker inte om privata ambulanser

27 augusti 2016 - 12:24
0 kommentar/er

SKÅNE Det rödgröna styret fick ge sig. Ambulanssjukvården övergår inte i offentlig regi 2018. Kostnaderna ska utredas först.

Alliansen krävde att ärendet skulle återremitteras vid senaste mötet i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Det underlag som vi fick på bordet att ta ställning till var ju inte berett. De ekonomiska konsekvenserna av en avveckling av de privata ambulansaktörerna saknades.

Vill göra norska ambulanser lagliga

27 augusti 2016 - 12:20
1 kommentar/er

Svergie-Norge Norska ambulanser bryter mot svenska regler när de rycker ut på den svenska sidan av gränsen.  Nu vill den norska regeringen att Sverige löser problemet.

SD väntar med att ta ställning

25 augusti 2016 - 21:17
0 kommentar/er

SKÅNE-Sverigedemokraterna får en vågmästarroll när ambulanssjukvården ska avgöras, men hur de ställer sig i ärendet är inte klart.
– Det är så stor tyngd i frågan att vi vill diskutera igenom det med hela gruppen innan vi bestämmer oss, säger regionrådet Patrik Jönsson (SD).

Sverigedemokraternas grundinställning är att ambulanssjukvården ska bedrivas i Region Skånes regi, men att bara plocka hem det är det inte tal om.

Attackerade ambulanspersonal med kniv

25 augusti 2016 - 21:13
0 kommentar/er

SÖDERKULLA-När han skulle hämtas attackerade mannen ambulanspersonalen med kniv och sedan polisen, som sköt honom med två skott. Nu döms han till rättspsykiatrisk vård.

Mannen, en 24-åring, bor med sin mor och sina bröder på Söderkulla i Malmö. Han hade under en period mått psykiskt dåligt och rökat cannabis dagligen. Vid något tillfälle ska han ha sökt vård för sina problem.
I mitten på maj i år slutade han äta och lät veta att han tänkte ta sitt liv.

Allt vanligare med attacker mot ambulanser | SVT Nyheter

25 augusti 2016 - 21:05
0 kommentar/er

Inrikes-Stenkastning, våld och saboterade bilar. På flera håll i landet ha attackerna mot blåljuspersonal uppmärksammats nu under sommaren, och arbetssituationen för bland annat ambulanspersonal har försämrats de senaste åren.

– När jag började inom ambulansverksamheten i slutet av 80-talet, såg situationen inte ut som i dag. Det var ett snällare klimat, säger Agneta Petersson, ambulanssköterska och krisstödssamordnare hos ambulansentreprenören Falck med verksamhet på flera håll i landet.

SD kan fälla rödgrönt förslag om ambulanser i egen regi

23 augusti 2016 - 21:46
0 kommentar/er

Skåne-Den rödgröna ledningen i Region Skåne vill återta hela ambulansverksamheten i egen regi, och avsluta kontrakten med privata Falck och Samariten. Men förslaget kan falla på att SD börjar tveka.

– Det var ett av våra vallöften. Vi vill ge ambulanssjukvården långsiktiga förutsättningar, säger regionrådet Anna-Lena Hogerud (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Livsviktig funktion i ambulans trasig i flera veckor

21 augusti 2016 - 17:40
0 kommentar/er

Dalarna-Under drygt två veckor under sommaren var det problem med samtal från ambulanser till akutmottagningar och sjukhus. Samtalen bröts och hade dålig ljudkvalitet. 

I en av av avvikelserapporterna som P4 Dalarna tagit del av skriver personal i en av ambulanserna:

Jag hörde inte vad de sa för det bara sprakade.

– Mjukvaran innehöll en bugg, säger biträdande verksamhetschef Andreas Dicander.

Nationell samling kring ambulanssjukvården

21 augusti 2016 - 17:37
0 kommentar/er

Östergötland-I dag samlades ett flertal myndigheter inom vård och omsorg för att diskutera den mobila sjukvården.

För första gången har man träffats för att diskutera den mobila sjukvården. 

Region Östergötland, Linköpings universitet och Föreningen för ledningsansvariga inom ambulanssjukvården (FLISA) har bjudit in till ett nationellt möte där man diskuterar hur ambulanssjukvården fungerar idag och hur den ska se ut framöver. 

Sidor