Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

april 2016

Information om ambulansutredningen

30 april 2016 - 00:58
0 kommentar/er

SKÅNE - Hälso- och sjukvårdsdirektören fick i uppdrag från Hälso- och sjukvårdsnämnden att göra en nulägesanalys av hur det ser ut i Region Skåne avseende prehospitala resurser inklusive ambulanssjukvården.

Denna skulle enligt information vara klar och hanteras i Hälso- och sjukvårdsnämnden i maj. Detta har dock blivit uppskjutet till augusti.

Källa: Region Skåne Vårdgivare Skåne

Ambulansen försvinner

30 april 2016 - 00:55
0 kommentar/er

FÄRGELANDA: Placeras i Uddevalla och ersätts med en single responder. Ambulansen i Färgelanda omplaceras efter sommaren till Uddevalla. Den ersätts i stället med en single responder. – Det är en försämring för Färgelanda kommuns invånare, säger personal inom ambulansen till Dalslänningen.

nwt.se

Ambulans under utryckning voltade av vägen

30 april 2016 - 00:53
0 kommentar/er

Uppdaterad Snöfall och halka gjorde att en ambulans under utryckning voltade av vägen under torsdagskvällen. I bilen fanns tre medarbetare från ambulansen Filipstad.

Det var på väg till en patient i Storfors som ambulansen voltade av vägen i det dåliga väglaget under torsdagskvällen. Alla tre medarbetarna kunde själva ta sig ur ambulansen. De har förts till Centralsjukhuset i Karlstad.

Akuten i Kungälv måste stängas nattetid

30 april 2016 - 00:49
0 kommentar/er

KUNGÄLV - För att få ekonomin i balans så måste akutmottagningen i Kungälv stängas nattetid. Patienter får nattetid istället vända sig till Sahlgrenska eller Nu-sjukvården.

Svt Väst

Allvarlig nackskada missbedömdes

30 april 2016 - 00:47
0 kommentar/er

STOCKHOLM - Kvinnan föll illa och slog i huvudet. Ambulanssjuksköterskan tolkade skadan som muskulär och immobiliserade därför inte nacken. Senare visade det sig att två halskotor brutits.

Vårdfokus

Bildextra: Övar på brandscenario vid flyktingboende

28 april 2016 - 18:13
0 kommentar/er

KARLSHAMN - Under torsdagsförmiddagen övade personal från räddningstjänsten, ambulans, landstinget och polisen i Blekinge på scenariot att det brann i ett HVB-hem för ensamkommande barn. "Det har varit hemligt", säger Henrik Magnell.

24Karlshamn

När är ambulansen här?

28 april 2016 - 18:11
0 kommentar/er

UPPSALA - Johan Örjes (C) har frågat om vilka insatstider ambulansen har till olika delar av Uppsala län.
På landstingsfullmäktige fick han svar. I Skokloster och Fjärdhundra får man vänta i mer än 20 minuter. Men allra längst tid tar det till Knutby.

Enköpings-Posten

Efter krismötet: Beslutet om ambulansjour står fast

27 april 2016 - 17:46
0 kommentar/er

GÄSTRIKLAND - Beslutet om jour inom ambulansen står fast. Det är beskedet från den politiska ledningen efter mötet med ambulanscheferna. – Det har inte varit en bra process men vi kan tyvärr inte backa bandet, säger regionrådet Eva Lindberg (S).

Arbetarbladet

Sidor