Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

oktober 2015

Ny ambulans ”en säkerhetsrisk”

28 oktober 2015 - 21:17
0 kommentar/er

En ny ambulans i i Ljusdals kommun orsakar missnöje bland ambulanspersonal. Fordonet upplevs som en säkerhetsrisk, något som enligt en avvikelserapport inte har tagits på allvar.

Svt Gävleborg

Mindre ambulansresurser i norra Värmland

28 oktober 2015 - 21:15
0 kommentar/er

Tre dygnsambulanser i Torsby blir till två och en dagambulans och så införs en så kallad bedömningsbil med sjuksköterska. Det är en del av förändringarna när landstinget gör om sin ambulansorganisation.

Svt Värmland

Spicepåverkad man blev ilsken i ambulans

26 oktober 2015 - 23:18
0 kommentar/er

ÅNIMSKOG - Polis kallades på fredagseftermiddagen till en parkeringsficka vid E45 i Ånimskog. Larmet ringdes in av ambulanspersonal som hade hämtat en enligt egen utsago spicepåverkad man i de norra delarna av Dalsland och var på väg med honom till Näl.

nwt.se

87-åring fick vänta länge på ambulans

26 oktober 2015 - 23:13
0 kommentar/er

GOTLAND - En ensamboende 87-årig kvinna på Gotland som hade ramlat på toaletten i sin bostad i januari, fick vänta alldeles för länge innan hon fick hjälp av ambulans, enligt en så kallad avvikelserapport till SOS och Region Gotland.

P4 Gotland

Bilfirman Nilsson på väg mot börsen

26 oktober 2015 - 23:11
0 kommentar/er

LAHOLM - Laholmsföretaget Nilsson Special Vehicles tänker ta steget ut på börsen. – Vi står inför en större omvälvande produktutvecklingsprocess. Då krävs det en hel del kapital, säger vd Karl Justh.

Hallandsposten

Så såg den första ambulansen ut

26 oktober 2015 - 09:17
0 kommentar/er

Från primitiva kärror till dagens sjukhus på hjul. Den tekniska utvecklingen av ambulanstransporter har minst sagt gått framåt. ” Krigssituationer har ofta framtvingat smarta nödlösningar som senare överförts till civilsamhället”, säger Gert Ekström, tidigare intendent vid Tekniska museet.

SvD

Fick vänta en timme - med krossad ryggkota

23 oktober 2015 - 19:18
0 kommentar/er

HUDIKSVALL - I söndags flög Emma Mattsson, 29, av sin häst i ett montélopp på Hagmyren. Liggandes på marken med en krossad ryggkota tvingades hon vänta på ambulans i drygt en timme då ambulanserna i området fick ett högprioriterat ärende samtidigt.

Expressen

 

Ambulanshelikopter har med sig akutblod

23 oktober 2015 - 19:15
0 kommentar/er

VÄSTRA GÖTALAND - Från och med idag kommer Västra Götalandsregionens ambulanshelikopter att vara försedd med akutblod som kan ges till patienten direkt på olycksplatsen.

P4 Göteborg

Sidor