Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

april 2015

Fick vänta 55 minuter på ambulans

30 april 2015 - 09:41
0 kommentar/er

SMYGEHAMN - Många har hört av sig efter SVT:s granskning av ambulanssjukvården. En av dem är Kari Peltovouri i Smygehamn. Han ringde akut till SOS efter att ha brutit höften, men det tog 55 minuter för ambulansen att komma fram.

Svt Helsingborg

Sjukhusen vill ta ut avgift för ambulans

30 april 2015 - 09:39
0 kommentar/er

SKARABORG - Styrelsen för Skaraborgs sjukhus vill ta betalt för ambulansutryckningar. Anledningen är att  antalet utryckningar som bara kräver vård i hemmet ökar. Förslaget ingår i det besparingspaket som sjukhuset vill genomföra.

P4 Skaraborg

Landstinget satsar på ambulansflyg

29 april 2015 - 11:17
0 kommentar/er

Nu ska Stockholm tillsammans med Luleå, Umeå, Göteborg och Uppsala äga sex stycken ambulansflygplan. Priset för de sex flygplanen är 300 miljoner kronor.

Svt Stockholm

”Vi behöver någon som tar ett helhetsansvar”

29 april 2015 - 11:15
0 kommentar/er

Det saknas någon som har ett helhetsansvar för den svenska ambulanssjukvården. Det framhåller ambulansförbund, och en expert som SVT Nyheter pratat med, som en av de viktigaste orsakerna till att skillnaderna i landet är så stora. För att få en mer jämlik vård vill man se att regeringen tar ett ordentligt grepp och skärper tillsynen.

Svt Nyheter

SVT granskar ambulanssjukvården

28 april 2015 - 11:13
0 kommentar/er

SVERIGE - Får du den vård du behöver när du blir akut sjuk? SVT Nyheter kartlägger nu ambulanssjukvården i hela Sverige. Dela med dig av dina erfarenheter under #ettsverige.

Svt Nyheter

”Kan handla om minuter mellan liv och död”

27 april 2015 - 20:16
1 kommentar/er

SVERIGE - Hur snabbt ambulansen kan komma vid akuta larm varierar stort mellan kommuner, visar en kartläggning som SVT Nyheter gjort. Skillnaden är inte acceptabel menar riksförbundet Hjärtlung. – Får du en hjärtinfarkt kan det handla om en till två minuter mellan liv och död, säger förbundets ordförande Inger Ros.

Svt Nyheter

Helikoptern som ska rädda liv - TV

27 april 2015 - 19:47
0 kommentar/er

ÖREBRO - Här är helikoptern som ska rädda liv i länet. Tack vare ett nytt avtal med Landstinget i Värmland har nu Region Örebro län tillgång till en ambulanshelikopter som snabbt kan vara på plats vid stora olyckor och akuta sjukdomsfall. 

Nerikes Allehanda

Sidor