Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

mars 2014

Förhandlingarna om privata ambulansavtalet med Vårdföretagarna fortsätter

28 mars 2014 - 09:11

Vårdförbundet och Vårdföretagarna har gemensamt beslutat att skjuta fram möjligheten att säga upp kollektivavtalet för privat ambulansverksamhet (bransch H) med en månad. Under april fortsätter förhandlingarna som har fokus på arbetstidsfrågan.

Läs mer på Vårdförbundet https://www.vardforbundet.se/Agenda/Aktuellt/Forhandlingarna-om-privata-ambulansavtalet-med-Vardforetagarna-fortsatter/

Allianspolitikerna tillbakavisar bilden av kris på akuten

27 mars 2014 - 11:24

KARLSTAD - Den borgerliga majoriteten i landstinget hävdar i ett pressmeddelande att situationen på akutmottagningen i Karlstad inte är så svår som sjuksköterskorna på akuten beskrivit den.

När allianspolitikerna nyligen besökte akuten fann man inga dokumenterade fall av vare sig patienter i dubbla rader i korridorerna eller att ambulanserna måste lasta ur patienter utanför akuten.

Utryckande ambulans omkörd i 160

27 mars 2014 - 10:41

En utryckande ambulans blev omkörd av en personbil i Umeå på E4, i höjd med Ålidhem och enligt ambulanspersonalen körde bilen i minst 160 kilometer i timmen.

Ambulanspersonalen lyckades notera registreringsnumret och larmade polisen.

- Vi har pratat med föraren och gjort klart för denne att bilen framförts på ett mycket olämpligt sätt, säger Michael Liljenberg.

Polisen kan dock i nuläget inte säga vem som körde bilen vid omkörningstillfället. Det innebär att man inte kan knyta en person till det misstänkta brottet.

Sidor