Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

september 2013

Ambulanschef ber om ursäkt för "olycklig formulering"

28 september 2013 - 09:21
0 kommentar/er

Nu backar de ansvariga för ambulanssjukvåden i Göteborg. Anställda på ambulansen får visst kritisera verksamheten och sina chefer.

Det var i en ny beskrivning av grundkraven för en anställning inom ambulansen vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg som den omdiskuterade formuleringen dök upp. I en av punkterna står det att de anställda ska vara lojala och att "rätten att kritisera arbetsgivaren inte är ovillkorlig". Inte är skrivet med versaler.

Akutsjukvården börjar redan i ambulansen

28 september 2013 - 09:17
0 kommentar/er

Larmet går. Bröstsmärtor. Kan vara livshotande hjärtinfarkt.

I så fall körs patienten till akutsjukhus, i Helsingborg om det är på dagtid, nattetid i Lund.

I annat fall styr ambulansen till Ängelholms sjukhus. Eller till primärvården.

Avgörandet vilar på ambulanspersonalens axlar.

Sedan i våras pågår ett projekt i Nordvästskåne som kan minska trycket på akuten på Helsingborgs lasarett och problemet med överbeläggningar.

Avskedade ambulanssjuksköterskor erbjuds 210 000

27 september 2013 - 17:36
0 kommentar/er

De två ambulanssjuksköterskor som fick sparken efter att ha betett sig rasistiskt har erbjudits 210 000 kronor var i ersättning av Landstinget Gävleborg.

De båda ambulanssjuksköterskorna avskedades i maj för olämpligt beteende när en asylsökande tonåring hotade att hoppa ut från ett fönster. Den ena ska ha gjort rasistiska uttalanden och ha stört polisen under insatsen, den andra ska ha nekat att ta med tonåringen till sjukhus.

Låst dörr försenade räddning

26 september 2013 - 11:09
0 kommentar/er

Sonen höll på att hamna i koma och ambulanspersonalen kunde inte komma in. Utanför letade mamman förtvivlat efter nycklarna i mörkret.

Runt klockan 23.30 natten till måndagen den 9 september fick Tess Ängsklöver ett sms från sin 21-årige son om att han behövde hjälp. Sonen, som har svår diabetes, kände att han höll på att drabbas av ketoacidos som kommer av för högt blodsocker och insulinbrist, och som i värsta fall kan leda till att personen hamnar i diabeteskoma.

Sidor