Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

mars 2013

Sotenäs - PRO kritiska till ambulansflytt

30 mars 2013 - 19:12
0 kommentar/er

I Sotenäs är Pensionärernas riksorganisation (PRO) kritiska mot NU-sjukvårdens planerade flytt av en av ambulanserna från Hallinden till Munkedal.
I en skrivelse kallar dom förslaget "oacceptabelt" och kräver istället att ambulanssjukvården förstärks.

– Förslaget kommer förlänga väntetiderna för oss Sotenäsbor med ökade risker för allvarliga påföljder. Det är livsavgörande att det finns ambulanssjukvård som kommer fram i tid, säger Leif Åsberg, ordförande för PRO i Kungshamn.

Källa: Bohuslänningen

Mycket mer än brandkår

30 mars 2013 - 09:06
0 kommentar/er

Den gängse bilden av en brandman är att det är en person som spelar kort, tittar på film och inväntar nästa larm till stationen. Trots att det var länge sedan den bilden förändrades helt, lever den fortfarande till viss del kvar i allmänhetens ögon. Men många och skiftande uppdrag de senaste åren har förändrat yrket i grunden.

Pressad situation för ambulanspersonal

30 mars 2013 - 08:57
0 kommentar/er

Gävle - Det känns overkligt. Man är ledsen helt enkelt. Många här är väldigt ledsna. Det känns som hela kåren är uthängd och det är olustigt ibland att åka ut på jobb där det kan vara mycket folk. Vi syns ju, säger Monica Mattsson.

Ambulanspersonalen träder nu fram efter den mycket uppmärksammade händelsen då en kollega ska ha uttryckt sig rasistiskt då en asylsökande pojke försökte ta sitt liv.

”Här kommer rasisterna”. Det möttes sjuksköterskan Hans Bäckström av i matbutiken en dag.

Klart med IVPA i hela Härjedalen

28 mars 2013 - 10:44
0 kommentar/er

Nu är det klart att IVPA, i väntan på ambulans, kommer att finnas i hela Härjedalen. Kontrakt mellan kommunen och landstinget skrevs på under onsdagen.
Det var med glädje som kommunalrådet Gunilla Zetterström-Bäcke (S) presenterade nyheten att samtliga brandstationer i Härjedalen ska ingå i IVPA-samarbetet.
– Det här är en samhällsvinst som handlar om att rädda liv i den glesbygd som vi bor. Det blir en kvalitetshöjning, förklarar Zetterström-Bäcke.
I cirka tio år har härjedalingarna väntat på en lösning för IVPA-frågan men när den kom blev det snabba ryck.

TAIGA tar fram ny bedömningsmodell

28 mars 2013 - 10:35
0 kommentar/er

Nu ska det bli enklare att klä sig rätt för arbete i utsatta miljöer

Taiga AB har stor erfarenhet av att leverera kläder för arbete utomhus, med kunder inom bl.a.
ambulans, sjöfart, el- och kraftindustrin samt polis/militär. Företaget har sedan 2003 samarbetat med Lunds Universitet för att ta fram mätmetoder för sk. funktionella klädsystem.

Birgit fick hjärtinfarkt – tvingades gå till ambulans

28 mars 2013 - 10:11
0 kommentar/er

Knislinge - Birgit Furuvik blev sjuk och ringde efter ambulans. Trots att det var en kall kväll och Birgit fyller 92 i år bedömde ambulanspersonalen att hon kunde gå själv till ambulansen. På sjukhuset konstaterades det att hon fått en hjärtinfarkt.

Birgit Furuvik i Knislinge har haft det kämpigt i vinter. För några veckor sedan trillade hon i sitt sovrum och skadade huvudet och armen. Bara två veckor senare drabbades hon av en hjärtinfarkt. Orken är inte riktigt tillbaka ännu, men det är ändå svårt att tro att Birgit fyller 92 till hösten.

Kvinna lämnades ensam under ambulansfärd

28 mars 2013 - 09:25
0 kommentar/er

LUDVIKA - Jag kan inte påminna mig att jag hört att en patient lämnats ensam under en transport och det är helt klart att ett fel blivit begånget, vilket ambulanspersonalen också insett.

Åke Centervärn, verksamhetschef inom ambulanssjukvården i Dalarna, kommenterar fallet med en äldre Ludvikakvinna, som fick ligga utan tillsyn under en ambulanstransport mellan Ludvika och Falun.
- I normalfallet sitter en av ambulanssjukvårdarna med patienten under färd. Men så inte denna gång. Nu satt båda i förarhytten.

LexMaria-anmälan om förväxling av läkemedel under vård i ambulans

28 mars 2013 - 08:32
0 kommentar/er

Chefläkaren på RSPC har på bas av händelseanalys gjort en anmälan om en situation som gav allvarlig risk för vårdskada.
Det gällde en förväxling av läkemedel i en akutsituation avseende hjärtsymptom. Trots dubbelkontroll gavs helt annat läkemedel än det avsedda. Orsaken bedöms vara dels enskilt enstaka misstag, dels att läkemedelsväskornas innehåll inte är placerat på ett standardiserat sätt. För att undvika upprepning föreslås standardiserad placering och att läkemedelsnamn uttalas hörbart när det görs i ordning.

Gävle - ”Alla mår dåligt av vad som skrivs”

28 mars 2013 - 07:30
0 kommentar/er

Två ur ambulanspersonalen bestämde sig för att ställa upp på en intervju. De är spända och nervösa och ser ut som att de helst ville vara någon annanstans. Men de har pratat ihop sig med kollegorna och kommit fram till att någon måste kliva fram och ge en annan bild av ambulansfolket.
– Alla mår dåligt av det som skrivs. Vi känner över huvud taget inte igen oss. Det handlar om kollegor som vi har fullt förtroende för.

Skaraborg - Ambulansen når inte målen

28 mars 2013 - 07:25
0 kommentar/er

Varannan ambulans som larmas till Götene kommer inte fram inom utsatt tid. Bara i tre av Skaraborgs kommuner når ambulanserna fram snabbt nog. "Vi klarar inte målen och det drabbar inte bara invånare i ytterområden", säger regionpolitikern Gunilla Druve Jansson.

För två år sedan skruvades tidsmålen vid akuta ambulanslarm. I 90 procent av larmen skulle ambulanserna vara framme inom 20 minuter, och detta skulle vara uppnått senast 1 januari 2013.

Läs mer: http://www.skovdenyheter.se/nyhet/45026/ambulansen-nar-inte-malen

Kommentar till inslag i TV4 och Sydnytt den 26 mars

27 mars 2013 - 19:10
0 kommentar/er

Kommentar till inslag i TV4 och Sydnytt den 26 mars angående transporter av ortopediska patienter från Ystad till Kristianstad och Hässleholms sjukhus

Den planerade förändringen som innebär att ortopediska patienter som omhändertas av ambulansteam i Ystads sjukvårdområde från och med den 2 april kommer att transporteras till Kristianstad och Hässleholm medför längre omloppstider för ambulanserna. Detta kan i sin tur medföra resursbrist även om ambulansdirigeringen i Skåne är gränslös och närliggande ambulansresurser kan nyttjas.

Kollektivavtal Vårdföretagarna ambulans

27 mars 2013 - 12:37
0 kommentar/er

Förbundsstyrelsen har beslutat att låta avtalet som gäller medlemmar anställda inom Vårdföretagarnas ambulansverksamhet löpa på ytterligare ett år.

De största företagen inom Vårdföretagarnas ambulansverksamhet är Falck Ambulans, Sirius Humanum AB och Samariten Ambulans AB. Dessutom ingår ett antal mindre företag där medlemmar i Vårdförbundet arbetar.

Förhoppningen är att de avtalsförhandlingar som just nu pågår inom andra avtalsområden i vården även ska kunna leda till förändringar för medlemmar som arbetar i de företag som ingår i Vårdföretagarna.

Sidor