Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

december 2012

SOS Alarm skärper kraven på anställda

31 december 2012 - 14:32
0 kommentar/er

Efter kritik mot SOS Alarm där operatörens bemötande och bedömning i enskilda fall lett till dödsfall, skärps nu kraven på personalen. Numer tar SOS Alarm hjälp av Rekryteringsmyndigheten, som genomför en rad psykologiska tester vid nyanställning.

– De tittar på det här med attityder och beteenden. Och de gör lite andra tester i form av psykologitester där man kommer personen som söker mer på djupet. Den formella kompetensen finns som ett krav, säger Ulrika Bergvall, verksamhetschef för vårdproduktion på SOS Alarm.

Mer än dubbelt så många samtal på nyår till nödnumret 112

31 december 2012 - 11:02
0 kommentar/er

När det nya året ska firas in är det hårt tryck på nödnumret 112.
Under nyårsafton 2011 tog SOS Alarm emot 11 385 samtal mellan kl. 20.00–04.00. Statistiken visar att 112-samtalen ökar under nyårsnatten med ca 60 procent jämfört med en vanlig natt mellan lördag-söndag.

Var tionde ambulans återvänder tom

31 december 2012 - 08:45
0 kommentar/er

Var tionde ambulans i Skåne kör tillbaka tom efter en utryckning. På tre år har antalet ambulanser som skickas ut utan att behöva ta med sig någon patient tillbaka fördubblats. Det här skriver Helsingborgs Dagblad.

Från fackligt håll är man oroliga över att det ökande antalet fall då patienterna inte är så sjuka att de behöver tas till sjukhus - ska bli så många att ambulanserna riskerar att vara upptagna när något verkligt allvarligt händer.

SMHI klass 1-varnar i norra Sverige

30 december 2012 - 16:01
0 kommentar/er

Hård vind och mycket snö SMHI varnar för hårt väder i norra Norrland i dag. Hårda vindar och uppemot tre decimeter snö väntas.

Det är risk för riktigt besvärligt väglag i de norra delarna av Sverige i dag. Förutom mycket snö och blåst varnar SMHI för underkylt regn i stora delar av Norrland.
Klass 1-varningar råder längs Norrbottens och Västerbottens kust, samt i Västerbottens inland. Det är även halt på många andra vägar i landet som inte sandats.
Redan i går varnades det för glashala vägar i olika delar av Sverige och flera olyckor rapporterades i samband med det.

Ambulans körde av vägen

29 december 2012 - 15:31
0 kommentar/er

Ensam förare i bilen - lättare skadad. Halkan orsakade avåkningen.

Kl 10.07 fick polisen i Linköping larm om en trafikolycka i norrgående fil på E4 i höjd med Gärstadverket, Linköpings avfallsanläggning.
En ambulans med en ensam förare fick troligen sladd och körde i diket.
Det fanns inga andra åkande i ambulansen och föraren fick inga allvarligare skador uppger vakthavande polis.
Det kan vara besvärligt på vägarna under hela dagen enligt SMHI.
Källa SVT Nyheter

Varnar för brist på kunskap

29 december 2012 - 15:28
0 kommentar/er

Det saknas kunskap i svensk sjukvård om Addisons sjukdom.
Dessutom finns det förmodligen många som bär på sjukdomen utan att veta om det.
Det menar Eva Rafner, ordförande i Svenska Addisonföreningen

– Det borde finnas riktlinjer för hur en Addisonkris ska behandlas inom akutsjukvården. Om ambulanspersonal visste att de vid en Addisonkris ska sätta in dropp och hydrokortison, då skulle vi kunna leva lugnare och tryggare och inte behöva dö i onödan, säger Eva Rafner, som själv lider av sjukdomen.

SMHI: Flera klass 1-varningar

29 december 2012 - 11:57
0 kommentar/er

Ett område med kraftig nederbörd rör sig just nu norrut över Sverige. I södra Norrland väntas upp till ett par decimeter nysnö falla under lördagen. Längre söder ut kommer nederbörden i form av regn som kan bli underkylt på kalla vägbanor.

Räddningstjänsten i Jönköpings kommun varnar för blixthalka efter flera avåkningar under morgonen.

Strax före klockan nio, i höjd med Skillingaryd på E 4, fick en bil sladd och hamnade på taket. Alla fyra i bilen fördes i ambulans till sjukhus. Det är oklart hur allvarliga skadorna är, enligt räddningstjänsten.

Ambulanssjuksköterska slutar i protest

29 december 2012 - 08:57
0 kommentar/er

Ambulanssjuksköterskan Ulrich Wisniewski riktar skarp kritik mot personalen av akutbilen i Åsele som larmades när 83-årige Assar Eriksson i Dorotea blev utan ambulans. Akutbilen kom aldrig fram. Orsaken var att kommungränsen satte stopp för utryckningen.

Ulrich Wisniewski rasar efter VK:s artikel om 83-årige Assar Eriksson i Doroteabyn Riset som fick vänta i närmare två timmar på ambulans, efter att ha ramlat ned från ett tak.

Mörkt trafikår i Dalarna

28 december 2012 - 23:08
0 kommentar/er

2012 blir ett mycket mörkt trafikår i Dalarna. Enligt preliminära uppgifter har 24 personer omkommit på länets vägar och det är mer än dubbelt så många som i fjol.

Den statistik som ännu så länge är tillgänglig från Transportstyrelsen gäller fram till och med november.

Enligt den har 22 personer fått sätta livet till på Dalvägarna under årets elva första månader. Till det ska läggas två dödsolyckor under december. Den 14:e omkom en äldre man i samband med en singelolycka på riksväg 50 vid Klenshyttan mellan Ludvika och Grängesberg.

Avtalet om tjänstepensionerna förlängs

28 december 2012 - 17:12
0 kommentar/er

I elfte timmen har Vårdförbundet och övriga förbund inom OFR fått till en överenskommelse med arbetsgivarorganisationen SKL om att det nuvarande avtalet om tjänstepension förlängs i väntan på att ett helt nytt avtal förhandlas fram. Nyårskrisen löstes i sista stund, konstaterar Kerstin Persson, förhandlingschef på Vårdförbundet.Källa: Vårdfokus

Felvridna skyltar kan kosta liv

28 december 2012 - 11:19
0 kommentar/er

Busstreck eller misstag, oavsett vilket kan felvridna gatuskyltar kosta människoliv när ambulansen får svårigheter att hitta fram.

Det berättar ambulansföraren Kent Söderlund i Östersund, som har råkat ut för det flera gånger, senast idag när han ryckte ut på ett allvarligt larm i Torvalla. Detta enligt P4 Jämtland.

Sidor