Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

oktober 2012

Önskeambulansens verksamhet underlättas med egen bil

31 oktober 2012 - 11:20
0 kommentar/er

Önskeambulansen i Blekinge är en ideell förening som uppfyller svårt eller långvarigt sjukas önskningar om utflykter. En kvinna som inte varit ute på ett år fick besöka glasbruken i Småland, en annan fick skjuts till barnbarnets studentfirande på Västkusten och en tredje kördes till sommarstugan.

Nu har Önskeambulansens egen önskan om en egen bil äntligen gått i uppfyllelse! Sedan starten för ett och ett halvt år sedan har föreningen hyrt en utrangerad ambulans av sitt landsting som man länge hoppades att få eller få köpa.

Arbetsmiljöproblem på ambulansen i Mora

27 oktober 2012 - 08:36
0 kommentar/er

Ambulansgaraget i Mora är relativt nybyggt. Men övriga lokaler för ambulanspersonalen har problem med ventilation, fukt och avgaser.
Nu måste landstinget åtgärda bristerna – eller böta 15 000 kronor.

Redan i maj begärde ett skyddsombud att Arbetsmiljöverket skulle gripa in när det gällde arbetsmiljön på ambulansstationen i Mora. Skyddsombudet ansåg att det fanns skäl för myndigheten att utfärda ett föreläggande eller förbud, eftersom landstinget inte åtgärdat arbetsmiljöbristerna eller gjort en komplett handlingsplan.

Ambulanspersonalens lokaler har flera brister:

Ambulanspersonal saknar rutiner för sörjandestöd

23 oktober 2012 - 21:22
0 kommentar/er

Sex av tio ambulanssköterskor och -vårdare är missnöjda med arbetsledningen. Och hela 95 procent tycker att det saknas rutiner för sörjandestöd, visar en ny enkätstudie.

I akuta situationer med svårt sjuka eller döende finns ofta anhöriga som ambulanspersonalen måste trösta. Det tycker personalen är en svårare uppgift än att rädda liv. På många arbetsplatser saknas dessutom utbildning, träning och rutiner för den uppgiften.

Falck Ambulans inrättar Ambulanscentrum i Skåne

22 oktober 2012 - 19:30
0 kommentar/er

Malmö får nu ett ambulanscentrum för framtiden. Falck har designat och bygger nu i samarbete med byggföretaget ER-HO Europas första ambulanscentrum.

Platsen är noga utvald med tanke på utryckningsvägar, samt den framtida utbyggnaden av Malmö. Dessutom finns det nära tillgång till auktoriserade fordonsverkstäder, bilbesiktning och andra vitala servicefunktioner för en ambulansverksamhet med högsta krav på ständig tillgång på fungerande och säkra fordon.

Personalbrist hotar ambulansen i Sälen

18 oktober 2012 - 12:52
0 kommentar/er

Landstinget har beslutat att ambulansstationen i Sälen som idag hör till Malung ska bli en fristående ambulansstation. Men satsningen görs mot personalens vilja - flera väntas säga upp sig och istället kan det bli sämre sjukvårdsservice på den stora turistorten.

Under vinterhalvåret är det hårt tryck på ambulanssjukvården i Sälenfjällen.

Vårdförbundet vill inte samma som medlemmarna

16 oktober 2012 - 18:41
0 kommentar/er

I Hässleholm är det åter aktuellt att återinföra dygnstjänstgöring under helgerna men det tycker inte Vårdförbundet om, trots att deras medlemmar önskar det. Ambulanspersonal ska inte jobba 24 timmar i sträck.

Det menar Vårdförbundets huvudskyddsombudsman Rickard Uppenberg och berättar att medlemmarna, det vill säga personalen, har önskat heldygnspass.

– Jag kan inte föra fram det som våra medlemmar vill eftersom det är något vi är emot. Jag förstår att det privat är bra för dem att jobba långa pass och sen vara ledig. Man sitter som i en rävsax.

Ambulanssjuksköterskor behöver träna mer på trauma

16 oktober 2012 - 14:15
0 kommentar/er

Denna slutsats drar forskare efter en intervjustudie om ambulanssjuksköterskornas utmaningar i samband med traumaomhändertaganden.

Forskarna Anna Abelsson och Lillemor Lindwall vid Karlstads universitet har nyligen publicerat sin studie i Scandinavian Journal of Trauma, Resuscitation and Emergency Medicine.

Totalt intervjuades 15 ambulanssjuksköterskor. De var överens om att inget trauma är det andra likt och att behovet av praktiska övningar och feedback är vägen till utveckling. Författarna framhåller att det saknas utveckling och kvalitetssäkring inom området.

Ambulansupphandling

16 oktober 2012 - 13:54
0 kommentar/er

Vårens ambulansfiasko avskräcker inte Region Skåne. Igår beslutade regionstyrelsen att upphandla ambulanssjukvård i tre av fyra distrikt.

– Privata entreprenörer ger jobb och utvecklar både tjänster och företagande, säger Pia Kinhult, regionstyrelsens ordförande (M).

Hon tillägger att Region Skåne har dragit lärdomar av Sirius Humanums konkurs. Vid alla upphandlingar ska det ställas krav på soliditeten, alltså hur mycket egna pengar som företaget förfogar över.

Dyra ambulanskostnader hotar motortävlingar

13 oktober 2012 - 11:29
1 kommentar/er

Kraven på säkerhet kring motortävlingar gör att många föreningar inte längre har råd att anordna tävlingar. Att hyra in en ambulans med personal kan kosta runt 20 000 kr för en tävling.

Motocrossidrotten har under de senaste åren bidragit till flera dödsfall och många har skadats allvarligt. För att öka säkerheten kräver idrottsförbundet, SVEMO, att sjukvårdsutbildad personal och nödvändig sjukvårdsutrustning ska vara tillgänglig vid alla tävlingar.

En stor summa för en liten klubb, säger ordföranden Mats Johansson i Ljusdals motorklubb.

Ambulanspersonal har jobbat gratis i en och en halv månad

13 oktober 2012 - 11:24
0 kommentar/er

Det är fortfarande oklart hur de styrande politikerna i Region Skåne ställer sig till Vårdförbundets begäran om ersättning till tidigare anställda i ambulansföretaget Sirius Humanum. Politikern med personalansvar i Region Skåne, Katarina Erlingson (C), vill inte alls kommentera ärendet.

En som vill ha ett svar från politikerna är ambulanssjuksköterskan Maja, som vi kan kalla henne. Maja, som vill vara anonym, har förlorat nästan 34 000 kronor i konkursen.

– Det betyder att jag har jobbat gratis i nästan en och en halv månad, säger hon till sverigesradio.se

Ny ambulansupphandling i Skåne

13 oktober 2012 - 11:15
0 kommentar/er

På måndag väntas regionstyrelsen fatta beslut om en ny upphandling av ambulanssjukvård i Skåne. I förslaget står det att tre av Skånes fyra distrikt ska läggas på ett privat bolag. Det fjärde, nordvästra Skåne (Helsingborg), ska drivas i offentlig regi.

I Sydvästra och östra distriktet löper avtalen ut i september nästa år. I mellersta gäller avtalet till januari 2015. Politikerna vill ändå upphandla alla distrikt nu eftersom avtalen ska avslutas samtidigt.

Sidor