Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

augusti 2012

Landstingets ambulanspersonal vill inte flytta till sjukhuset

30 augusti 2012 - 21:21
0 kommentar/er

Vårdförbundet vill att ambulanssjukvården i Örnsköldsvik flyttas till akuten. Motivet är att det kommer patienterna till gagn. Inger Johansson är vice ordförande för Vårdförbundet i Västernorrland. I den rollen har hon på nära håll följt debatten om den framtida ambulanssjukvården i Örnsköldsvik.

– Jag har förstått att det kan finnas två sidor även bland personalen, säger Inger Johansson och förtydligar att en del kanske tycker att man har det bra, som man har det.

Skärpta föreskrifter om äldres läkemedel träder i kraft

30 augusti 2012 - 21:12
0 kommentar/er

Personer över 65 år som i snitt har tre till fyra läkemedel löper en fördubblad risk att dö eller behöva söka vård på akuten. Det visar en ny studie. Den 1 september börjar Socialstyrelsens skärpta föreskrifter för att förbättra äldres läkemedelsanvändning att gälla.

Nytt avtal för anställda i privata verksamheter

26 augusti 2012 - 18:24
0 kommentar/er

Ambulanssjukvårdare anställda av privata företag organiserade av Vårdföretagarna har fått ett nytt löneavtal. Löneökningarna hamnar på 600 kronor per månad.

Det är ett ettårigt avtal som Kommunal och Vårdföretagarna har undertecknat och det gäller från 1 augusti i år till 31 juli 2013. Det finns inte någon individgaranti, utan det är upp till de lokala parterna hur de 600 kronor i potten ska fördelas.

Gävleborgs ambulanser är för trånga

26 augusti 2012 - 18:21
0 kommentar/er

Trånga utrymmen försvårar personalen möjligheter att vårda i landstingets ambulanser. Vissa av bilarna är helt enkelt för små för att kunna vårda kraftigt överviktiga patienter, enligt avvikelserapporter. Man kan knappt utföra ordentlig vård i dem, berättar en anställd för arbetarbladet.se.

Västra Götalandsregionen tecknar nytt avtal gällande ambulanser

23 augusti 2012 - 17:41
0 kommentar/er

Regionservice kommer att teckna avtal för ambulanser med W-Ambulance AB och Profilecomponent Sweden AB. Avtalet omfattar ca 150 ambulanser till ett värde av ca 200 miljoner.

Regionservice har fått i uppdrag av Ambulanssjukvården inom Västra Götalandsregionen att upphandla ambulanser och sjuktransportfordon, då nuvarande avtal går ut 2012-12-31.
Den nya avtalsperioden sträcker sig från 2013-01-01 till 2015-12-31, med möjlighet till 36 månaders förlängning. I projektgruppen har representanter från samtliga sjukhusområden, MTA och fackliga organisationer ingått.

Region Skånes ambulanssjukvård är noga med avvikelserapportering

23 augusti 2012 - 17:13
0 kommentar/er

Poul Kongstad, klinikchef för Region Skånes ambulanssjukvård, anser att det är olyckligt att verksamheten hamnat i fokus för att man är noga med att rapportera avvikelser.

– Men visst, Socialstyrelsen har sett ett mönster, trots att det finns rutiner och riktlinjer för kontakt med läkarstödet för bedömning om patienten ska lämnas kvar hemma eller på plats. Och visst, vi vill ha en större följsamhet, säger han.

Att ambulans kommer till en plats där folk är berusade är inte ovanligt och man kan inte tvinga någon att följa med.

Debatt om prehospital läkarmedverkan blossar upp igen

19 augusti 2012 - 08:14
0 kommentar/er

Sedan Region Skåne la ned samtliga läkarbilar har det varit tämligen lugnt från läkarkåren, men nu blossar kamplusten upp igen sedan en KAMEDO-rapport från Socialstyrelsen hävdar att prehospitalt kompetenta och erfarna läkare på plats är en förutsättning för framgångsrik medicinsk hantering av katastrofer med många svårt skadade.

Ambulansleverantör gör affärer med diktatur

16 augusti 2012 - 12:07
0 kommentar/er

Ambulanserna i Västra Götaland kommer från företaget W Ambulance vars underleverantör AMZ-Kutnos säljer militärfordon till bland annat diktaturen Saudiarabien.

Västra Götalandsregionen har sedan år 2008 fått ambulanser levererade från W Ambulance. Underleverantören AMZ-Kutnos säljer fordon för militära ändamål till bland annat Saudiarabien. Ambulanserna och militärfordonen tillverkas i samma fabrik.
– Vi har sålt många militära fordon, ungefär 600 stycken till Irak, men också till Saudiarabien, säger en av AMZ-Kutnos exportspecialister till Sveriges Radio.

Utmattad ambulanspersonal

09 augusti 2012 - 21:05
0 kommentar/er

Trots att ambulanspersonalen arbetar mer än de får vill Falck att de ska jobba än mer genom ett bemanningsbolag. Konsekvenserna blir sjuk personal och hotad patientsäkerhet, varnar facket.

Trots att ambulanspersonalen har varit i tjänst i 24 timmar fortsätter uppdragen visar en avvikelserapport som SvD läst. De kallas till en trafikolycka, de ombeds köra en alkoholiserad man till Maria Pol och sedan larmas de till en ishall där en pojke slagit i huvudet och måste till sjukhus. Först efter 30 timmar i tjänst avslutas arbetspasset.

Framtidens ambulansvård

07 augusti 2012 - 19:48
0 kommentar/er

Östra sjukhuset i Göteborg har lyckats korta patienters väntetider med flera timmar. Istället för att lämna patienten på Akutmottagningen kan ambulanssjukvårdarna köra direkt till en vårdavdelning.

Ambulanssjukvårdarna gör en första bedömning i hemmet och därmed kan patienten köras direkt till vårdavdelningen och slipper köa på akuten. De patienter som är aktuella är de som inte har några livshotande symptom men som är tillräckligt sjuka för att vara behov av sjukhusvård.

Ambulansrutiner utreds

06 augusti 2012 - 13:36
0 kommentar/er

En statlig utredning undersöker om det får konsekvenser för medborgarna i bland annat Uppsala län att flera operatörer är inblandade när någon ringer 112.

I Uppsala län är tre aktörer inblandade när det finns behov av ambulans. Aktörerna är SOS, företaget Medhelp som dirigerar ambulanserna och själva ambulansorganisationen.

Den statliga utredningen ska bland annat undersöka hur det fungerar med SOS Alarm och den privata aktören Medhelp.