Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

juli 2012

Ökning av larm för ambulansen

24 juli 2012 - 14:21
0 kommentar/er

Ambulansen åker på fler larm än någonsin tidigare. Många larm som kategoriseras som livshotande är inte akuta och rena transporter är vanliga. Bland ambulanspersonalen går transporterna under namnet ”gula taxibilen”.

Ambulanserna i Jönköpings läns tre sjukhusområden går för högtryck och larmen ökar kraftigt från år till år. Inom Jönköpings sjukhusområde har prio-1 larm ökat med 62 procent mellan 2004 och 2011. Bara mellan 2010 och 2011 ökade ambulansuppdragen totalt med 6,5 procent.

Brist på ambulanser hotar i Stockholms län

17 juli 2012 - 09:44
0 kommentar/er

Igår uppmärksammade TV4 nyheterna att Falck Ambulans i Stockholm i ett internt brev till personalen varnar för ambulansbrist de kommande veckorna.

I brevet som är avsänt från Ledningen Falck Ambulans Stockholm, framgår att Falck står inför några mycket kritiska veckor bemanningsmässigt. Det gäller framför allt nu från vecka 29 – början på vecka 32.

Olovlig användning av blåljus och sirener

17 juli 2012 - 08:43
0 kommentar/er

Ambulanspersonal i Gävle använde blåljus och sirener för att fira en arbetskamrats svensexa. Händelsen utreds nu av landstinget, som ser allvarligt på att landstingets utrustning har använts på detta viset.

Det var den 5 juli som tre ambulanser med sirener och blåljus uppmärksammade en arbetskamrat på hans svensexa. En privatperson som såg och hörde det hela kontaktade landstinget. Blåljusen och sirenerna hade inte med någon utryckning att göra.

Landstinget utreder nu vad som hänt.

Ambulanspersonal missade att spädbarnet fått en hjärnblödning

12 juli 2012 - 10:58
0 kommentar/er

En nästan nyfödd pojke som blivit sjuk fick inte åka ambulans från Vimmerby. När föräldrarna tog saken i egna händer visade det sig att pojken fått en hjärnblödning. Föräldrarna anmäler nu ambulanspersonal och vill att Socialstyrelsen utreder händelsen.

Avlägsen ambulans får kritik

09 juli 2012 - 18:23
0 kommentar/er

Det dröjde 40 minuter innan ambulansen kom till Gumboda, när en kvinna slagit huvudet och slutat andas.

Det var i lördags kväll vid countryfesten i Gumboda Hed som olycka inträffade. En ung kvinna föll och slog huvudet hårt, och slutade andas. I festpubliken råkade det finnas både läkare och sjuksköterska, som omedelbart satte in hjärt- och lungräddning, berättar tidningen Norran.

Kvinnor överlever hjärtstopp oftare än män – trots sämre förutsättningar

07 juli 2012 - 10:27
0 kommentar/er

I en studie som publicerats i den ansedda facktidskriften Heart konstaterar Johan Herlitz, professor i prehospital akutsjukvård vid Högskolan i Borås, att av de människor som drabbas av hjärtstopp utanför sjukhuset, överlever kvinnor i högre grad än män.

– Tittar man på de faktorer som normalt sett brukar vara utslagsgivande, som ålder eller om det dröjer för länge innan de får behandling, slår det igenom att även könet är en stark faktor. Är inte det väldigt konstigt, frågar sig professor Johan Herlitz.