Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

maj 2011

Mycket höga vinstkrav på SOS Alarm

22 maj 2011 - 11:53
3 kommentar/er

Kravet att SOS Alarm skall redovisa högre vinst ökar enligt en granskning som Dagens Nyheter gjort. Enligt styrelseordföranden Johnny Magnusson (M) ska personalstyrkan reduceras och fler samtal besvaras från andra håll i landet än där den som ringer in bor.

Bolaget har inte gett den vinst som önskades och nu har styrelsen sedan i höstas infört ett krav på en årlig vinstmarginal om minst 12 procent. Det innebär att mer än var tionde krona som företaget drar in som omsättning måste gå till vinst – en andel som ytterst få statliga och privat bolag når upp till.

Kronobergs ambulanser får tillgång till patientjournaler

19 maj 2011 - 15:17
0 kommentar/er

Ambulanspersonal i Kronoberg skall fortsättningsvis få veta mer än namn, adress och sjukdomssymptom när de åker på fall som larmats via SOS.

Ambulanserna blir först i Sverige med att kunna koppla upp sig via en säker internetkoppling för att kunna läsa patientens hela medicinska journal.

- Det blir tryggare och vi kan förbereda oss innan vi kommer till patienten, säger Jonas Löf, chef för ambulanssjukvården, till TV4Nyheterna Växjö.

Slutet nära för privat ambulansjukvård i Göteborg

19 maj 2011 - 10:04
0 kommentar/er

Sahlgrenska Universitetssjukhuset kan komma att ta tillbaka ambulanssjukvården för att driva den i egen regi. När avtalet med Falck går ut nästa år är det tveksamt om det blir någon ny upphandling.

Det är lättare att samarbeta och ta ansvar om SU tar över.
– Jag ser stora fördelar med att ha det i egen regi. Det är lättare att samarbeta, det är lättare att ta ansvar för patientsäkerheten och sådana saker, säger Kerstin Brunnström som är socialdemokratisk ordförande i styrelsen för Sahlgrenska universitetssjukhuset till sr.se.

Succé för Ambulansforum 2011 i Malmö!

18 maj 2011 - 19:44
1 kommentar/er

Konferensen och utställningen Ambulansforum 2011 som genomfördes på Kockum Fritid i Malmö 17-18 maj blev en succé. Intresset bland de 250 anmälda deltagarna var mycket stort.

Ambulanshelikopter i Värmland dröjer

12 maj 2011 - 18:04
0 kommentar/er

– Det finns en samstämmighet i landstinget om att vi ska ha tillgång till en ambulanshelikopter. I takt med den nationella utvecklingen kommer vi att fortsätta arbeta med införandet av ambulanshelikopter i Värmland, säger landstingsdirektör Hans Karlsson.

Snart ingen privat ambulanssjukvård i Norge

06 maj 2011 - 00:15
0 kommentar/er

Styrelsen i Helse Midt-Norge träffade i dag beslutet att överta all privat ambulansdrift från och med år 2013. Detta innebär att privat ambulanssjukvård endast finns kvar i begränsad omfattning i Telemark i Sydnorge.

Den privata ambulansverksamheten fick mycket beröm för att leverera en god kvalitet, men flertalet i i Helse-Midts ledning ansåg ändå att det var viktigt att det offentliga tog över driften eftersom ambulansen skall vara specialistsjukvårdens förlängda arm.

Ambulansupphandling i Värmland måste göras om

05 maj 2011 - 22:46
0 kommentar/er

Landstinget bröt mot Lagen om Offentlig Upphandling när ambulanssjukvård för västra Värmland upphandlades i januari i år. Det har Förvaltingsrätten nu slagit fast i en dom.

Landstinget gav kontraktet till det privata ambulansbolaget Samariten, trots att företaget inte ordnat med lokaler, som var ett av kraven för att få uppdraget.

Beslutet överklagades av Arvika kommun (Räddningstjänsten som idag utför ambulanssjukvården) och de får nu rätt av domstolen genom att upphandlingen nu måste göras om.