Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

april 2011

Ambulanssjukvården ska köra samtliga liggande sjuktransporter i egen regi

29 april 2011 - 18:06
0 kommentar/er

Ambulanssjukvården i Halland kommer det närmaste halvåret att bedriva en försöksverksamhet med att köra samtliga liggande sjuktransporter i egen regi. Hittills har dessa resor körts dels med ambulans, dels av särskilda taxibilar (bårtaxi) via Hallandstrafiken. Nu tar ambulanssjukvården över ansvaret för samtliga dessa resor. Tre extra bilar har leasats.

Falck blir återigen ett danskt företag

28 april 2011 - 17:24
0 kommentar/er

Lundbeckfonden, KIRKBI och Falcks direktion blir Falcks största ägare när nu riskkapitalbolaget Nordic Capital säljer alla sina Falck-aktier.

Lundbeckfonden och KIRKBI (som äger LEGO) har tillsammans med Falcks direktion och PFA (dansk pensionsfond) köpt den nuvarande huvudägaren Nordic Capitals resterande aktier i Falck. ATP Private Equity Partners och det svenska försäkringsbolaget Folksam fortsätter som delägare. Därmed stoppas också övervägandet om att börsnotera Falck under år 2011.

Euro-Lans AB sponsrar Blåljusstiftelsen

27 april 2011 - 21:41
0 kommentar/er

Blåljusstiftelsen syftar till att utveckla forskning kring den psykosociala miljön för blåljuspersonal samt via stipendier bidra till återhämtning för personal som haft det tufft.

Euro-Lans ser det som en god gärning att hjälpa dem som hjälper dom som hjälper, berättar Patric Mohag, ambulanssäljare vid Eurolans AB.

SÄS snålar på ambulansresurserna

27 april 2011 - 21:38
0 kommentar/er

Budgetmässigt lägger SÄS minst pengar på ambulanssjukvård av de tre likvärdiga sjukhusområdena SÄS, SKAS och Nu-sjukvården. Detta trots att vi har flest invånare, skriver ampulanspersonal i Ulricehamn.

Nästan dagligen får patienter i Ulricehamns kommun som bedömts allvarligt sjuka vänta mer än den utsatta tiden, 20 minuter, på ambulans. I Ulricehamn finns idag en ambulans som skall täcka en av de, till ytan, största kommunerna i Västra Götalandsregionen. Detta innebär att vi inte alltid finns på plats när vi behövs.

Dubbeldygn i Virserum

21 april 2011 - 16:09
0 kommentar/er

Personalen på ambulansstationen i Virserum jobbar 48 timmar i sträck under helgerna, vilket strider mot både EU:s och Sveriges arbetstidsregler. En anställd måste garanteras en dygnsvila på 11 timmar och jourtid får inte räknas som vila, men fackförbunden har gått med på ett tillfälligt undantag.

Mellan åtta på lördag morgon och åtta på måndag morgon är ambulanspersonalen i tjänst. De har rätt att gå ifrån stationen och gå hem och lägga sig klockan nio på kvällarna, men måste vara beredda på att rycka ut inom fem minuter.

Ferno Norden AB sponsrar Blåljusstiftelsen

14 april 2011 - 13:36
0 kommentar/er

Blåljusstiftelsen syftar till att utveckla forskning kring den psykosociala miljön för blåljuspersonal samt via stipendier bidra till återhämtning för personal som haft det tufft.

Ferno Norden's personal i Sverige är samtliga själva före detta aktiva inom blåljusbranchen och detta är något som ligger dem nära till hands att stödja.

Fortsatt utveckling av ambulanssjukvården i Kronoberg

11 april 2011 - 20:38
0 kommentar/er

De lättvårdsambulanser som infördes 2010 och det utökade samarbete med räddningstjänsterna i länet har gjort att Landstinget Kronobergs akutambulanser kan användas mer effektivt.

Förra året genomfördes drygt 19 000 ambulansuppdrag i och utanför Kronoberg, varav de två lättvårdsambulanserna som togs i drift för ett år sedan stod för 540 uppdrag.

Ambulansverksamheten är idag en gemensam organisation med huvudstationer i Växjö och i Ljungby, därutöver finns det olika typer av ambulanspassning i länet.

Högre och jämnare kvalitet i VG-regionens ambulanssjukvård

05 april 2011 - 20:12
0 kommentar/er

Gemensamma riktlinjer och standards ska ge högre och jämnare kvalitet i ambulanssjukvården i Västra Götalandsregionen.

Verksamheten fungerar i huvudsak bra och tillgängligheten för invånarna är generellt sett god. Det konstateras i en utredning om den prehospitala akutsjukvården i Västra Götalandsregionen. Samtidigt föreslås ett antal åtgärder för att nå en högre och jämnare kvalitet i ambulanssjukvården i hela regionen. Syftet är att alla invånare i Västra Götaland ska ha tillgång till lika god ambulanssjukvård oavsett var de bor.

Pension efter 43 år som ambulanssjukvårdare!

02 april 2011 - 09:29
0 kommentar/er

Lennart Hansson i Dalarna har gjort sin sista dag som ambulanssjukvårdare efter den långa tiden 43 år!

- Det har varit fantastiska år på jobbet. Skulle jag vara 20 år i dag och söka arbete skulle jag välja samma jobb igen, säger Lennart Hansson till dt.se.

Bland arbetskompisarna på Mora ambulansen är uppskattningen stor över Lennart som arbetskamrat.

- En fantastisk arbetskamrat, som alltid är på gott humor och skapar fin stämning i sin omgivning, säger avdelningschefen Mats Rydell.

Det var 1969 Lennart Hansson sökte jobb på Mora lasaretts vaktmästeri.