Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

juni 2010

Taiga levererar nya klädsystem till Falcks ambulanspersonal

30 juni 2010 - 10:11
0 kommentar/er

Varbergsföretaget Taiga AB har skrivit ett viktigt avtal med Falck Ambulans AB värt 6 till 8 miljoner kronor. Ordern handlar om att leverera funktionella klädsystem, från underställ till yttre skyddsplagg, till Falcks samtliga 800 ambulanspersonal i Sverige.

Chefläkare slutar

26 juni 2010 - 22:45
2 kommentar/er

Efter två år som chefläkare inom ambulanssjukvården i Stockholms läns landstring (SLL) avlutar Juhana Hallikainen sin tjänst och flyttar tillbaka till Helsingfors för att tillträda som ambulansöverläkare i Vanda och Kervo, skriver Stockholms prehospitala center (SPC) i ett pressmeddelande.

Landstinget hotar lämna larmcentralssamarbete

23 juni 2010 - 09:17
0 kommentar/er

Politikerna i landstingsstyrelsen vill ha mer tid på sig innan de säger ja till ett nytt försök att upphandla ambulansdirigering tillsammans med tre andra landsting. Annars hoppar Gävleborg av samarbetet.
– Hittills har det här hanterats bara på tjänstemannanivå, säger landstingsrådet Ann-Margret Knapp (S) till Söderhamns-Kuriren.

Efter den misslyckade affären med Gävleföretaget OpenCare finns nu ett underlag för ett nytt försök att höja den medicinska säkerheten när ambulanser skickas ut på larm.

Designer av LUCAS 2 vinner medicinteknikens Oscar i USA

18 juni 2010 - 12:58
0 kommentar/er

För 4e gången har nu hjärtmassagesystemet Lucas kammat hem ett designpris. Det var i New York den 9e juni som lundaföretaget Jolife fick ta emot det prestigefyllda priset Medical Design Excellence Award (MDEA). Som designleverantör till Jolife, är Shift Design & Strategy den enda svenska designbyrån som är representerade i årets pristagarskara, dock i gott sällskap med namnkunniga byråer som Smart, Bang & Olufsen och IDEO.

Sjuksköterska omplaceras som ambulanssjukvårdare

11 juni 2010 - 09:15
0 kommentar/er

En ambulanssjuksköterska som inte tog med en en berusad och misshandlad 15-åring i Malmö har omplacerats till att arbeta som ambulansjukvårdare.

Den manlige sjuksköterskan och ambulansföraren är anmälda till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN.

Men det var sjuksköterskan som hade det medicinska ansvaret, ett ansvar han inte längre får utöva.

– Fram till dess att vi vet om han har missat något jobbar han i stället som ambulanssjukvårdare utan medicinskt ansvar, säger Helene Kjellgren, avdelningschef på Sirius Ambulans Skåne till Sydsvenskan.

Ambulanspersonal vill registrera farliga personer

04 juni 2010 - 14:03
0 kommentar/er

Ambulanspersonalen i Växjö vill ha register över farliga och våldsamma patienter. Tanken är att ambulansförarna ska kunna begära poliseskort om en farlig person är i behov av ambulans.

Är det möjligt att sätta "varningsflagg" på vissa patienter när de begär ambulans? Den frågan vill ambulansorganisationen i Växjö få svar på enligt "Dagens Sjuksköterska". Därför har vårdchefen på SOS Alarm i Växjö nu vänt sig till Socialstyrelsen för att reda ut möjligheten till en form av register över våldsamma eller farliga personer.