Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

januari 2010

Ambulanspersonal orkar inte med all tung utrustning

29 januari 2010 - 09:15
0 kommentar/er

Den moderna hjärtstartare med EKG-apparat som Region Skåne upphandlat för ambulansen är för tung anser huvudskyddsombudet Rickard Uppenberg hos Sirius-Humanum. Nu vill han ha en förklaring hur personalen ska kunna bära all utrustning.

TRELLEBORG. Rickard Uppenberg lastar upp läkemedelsväskan, andningsvårdsväskan, hjälpmedlet Lucas och hjärtstartaren på båren han dragit ut från ambulansen.

Mobitexnätet i Norrland blir kvar

27 januari 2010 - 14:09
0 kommentar/er

Multicom Security meddelar att driften av Mobitexnätet i Norrlands inland är säkrat.

Försvarsmakten har, genom Försvarets materielverk, och tillsammans med Multicom Security fått till stånd en lösning, men även flera bolag inom kraftindustrin samt berörda landsting har del i den slutliga överenskommelsen, uppger Multicom. Genom särskilda avtal mellan Multicom Security och ingående parter täcks merkostnaderna för att upprätthålla nätets yttäckning. Därmed fortsätter Mobitex att vara tillgängligt för alla kunder i Norrlands inland även under 2010.

Ambulanspersonal erinras av HSAN

27 januari 2010 - 14:08
0 kommentar/er

Ambulans tillkallades sedan en kvinna i 70-årsåldern blivit avkastad av en häst. Sjukvårdspersonalen undersökte kvinnan genom att ställa henne upp, och vid transporten till sjukhuset avstod man från att immobilisera hennes rygg.

HSAN konstaterar att det var fel att avfärda de smärtor den avkastade kvinnan kände i vänster skinka som mjukdelsskada. Hon borde istället ha immobiliserats på grund av smärtorna, för att undvika att en instabil framtur skulle ge sekundära skador på ryggmärgen.

Ambulanspersonal tvingas sitta och vaka i bilen hela nätter

27 januari 2010 - 14:06
0 kommentar/er

ÄLVKARLEBY/TIERP De kan sitta timtals nattetid i en bil vid Dragon Gate. Den enda bekvämlighet de har är bajamajan utanför.

Vi pratar om ambulanspersonalen i Tierp-Älvkarleby.
– Vi är inte glada, säger en ambulanssjukvårdare som tycker att arbetsmiljön är under all kritik till Arbetarebladet.

Förra veckan trädde en ny ambulansorganisation för Tierp och Älvkarleby kommuner i kraft. Den innebär att två dygnetruntbilar och en dagbil täcker de båda kommunerna.

För invånarna i Älvkarleby blev det ett lyft, då de åter fick en ambulans stationerad i kommunen.

Tranemo får behålla sin dagambulans

22 januari 2010 - 12:36
0 kommentar/er

Tranemo får behålla sin ambulans och möjligheten att spara 1,5 miljon kronor försvinner därmed. I stället förs ambulansen långsiktiga existens in i den stora genomgången av all prehospital vård i Västra Götaland som ska vara klar i juni i år.

Det var 2002 som Tranemo fick sin dagambulans. Den utgår från Skene lasarett varje vardagsmorgon och åker tillbaka på eftermiddagen.

Ambulansen tillbaka i Skutskär

19 januari 2010 - 08:01
0 kommentar/er

Nu står en ambulans dygnet runt i Skutskär.
– Det blir en klar förbättring för patienterna, säger Annika Blomqvist, chef för ambulansen i Skutskär och Tierp till arbetarebladet.se.

Från och med 19 januari står åter en ambulans i brandstationen i Skutskär. Detta sedan att Landstinget i Uppsala län tagit tillbaka driften av akutsjukvården i Älvkarleby kommun. För kommuninvånarna innebär det en ökad trygghet. Tidigare utgick ambulansen från Gävle sjukhus på nätter och helger. Nu kortas insatstiderna.

Fler sjuka kan flygas

10 januari 2010 - 20:16
0 kommentar/er

Fler akut sjuka blekingar kommer framöver att kunna flygas med helikopter för specialistvård utanför länet, skriver SR Blekinge.
Stefan Österström, beredskapsplanerare på Blekingesjukhuset, ser flera fördelar med den nya möjligheten.
– Patienten kommer till rätt vårdnivå, det tar kortare tid och det går att få sjukvård under tiden, säger han.
Landstinget i Blekinge samarbetar sedan tidigare med Sjöfartsverket både vad gäller sjöräddning och sjuktransporter med helikopter.