Besök: idag 1.657, vecka 1.657, månad 34.911  förra: dagen 1.419, veckan 12.433, månaden 38.609
Pensi Rescue Oy produkter PPPress RescueSALE

Hemsjukvårdens sjuksköterskor redo för blåljusuppdrag

Tid att läsa
1minut
Läst

Hemsjukvårdens sjuksköterskor redo för blåljusuppdrag

05 december 2017 - 13:55
Publicerad i
Artikel kategorier: 
0 kommentar/er

Från tidigt i morse var sjuksköterskorna i Dals-Eds kommun beredda på blåljusuppdrag. När den lokala ambulansen är upptagen kommer de att rycka in.

I Dals-Ed arbetar ungefär 15 sjuksköterskor med kommunens hemsjukvård. De tar hand om invånarna, vare sig det är avancerad hemsjukvård, som den palliativa vården, eller enklare åkommor som nageltrång.

Från och med idag har de fått ytterligare ett uppdrag. Det kallas I väntan på ambulans, IVPA, och innebär att de åker ut på Prio 1-uppdrag när den lokala ambulansen är upptagen.

– Det känns bra tycker jag, men jag har ju också 20 års erfarenhet av att jobba i ambulansen. Men det har funnits oro bland mina kolleger, som valt att arbeta i hemsjukvård. Det är naturligt och jag har stor förståelse för det, säger Christina Larsson, sjuksköterska i Dals-Ed och även coach i den Samverkande sjukvården, som hela arbetssättet kallas.

Hon kommer att stötta kollegerna så här i början.

En ambulans finns

I Dals-Ed har Västra Götalands-regionen en ambulans placerad. Men det är en landsbygdskommun och långt till Norra Älvsborgs länssjukhus, NÄL, i Trollhättan. När ambulansen åker ut på ett uppdrag som kräver sjukhusvård kan den bli upptagen i tre timmar.

– Det är då vi sjuksköterskor i kommunen kan hinna komma tidigare och ge vård i väntan på ambulansen. Det känns mycket bra att kunna ge kommunens invånare den förbättringen av vården, säger Christina Larsson.

Det är också syftet: att kunna minska väntetiden för akut sjuka patienter. För kommunens sjuksköterskor kommer bara åka ut på de mest akuta tillstånden, så kallade prio 1, utifrån SOS Alarms bedömning.

Läs mer på: https://www.vardfokus.se/webbnyheter/2017/december/hemsjukvardens-sjukskoterskor-redo-for-blaljusuppdrag/

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot