Besök: idag 229, vecka 229, månad 21.213  förra: dagen 1.085, veckan 7.465, månaden 41.297
Pensi Rescue Oy produkter PPPress RescueSALE

Fast track för äldre patienter belönades med det prehospitala priset

Tid att läsa
1minut
Läst

Fast track för äldre patienter belönades med det prehospitala priset

07 september 2011 - 20:32
1 kommentar/er

Det Prehospitala priset 2011 delas av AISAB, Stockholmsgeriatriken och Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg för sitt arbete med säkrare och snabbare omhändertagande av äldre patienter. Priset delades ut i samband med den pågående Flisa-kongressen i Gävle.

Juryns motivering var att pristagarna på ett aktivt och förtjänstfullt sätt introducerat och påbörjat vetenskaplig utvärdering av en geriatrisk vårdkedja, där den äldre patienten erhåller ett snabbare och säkrare omhändertagande genom samverkan mellan ambulanssjukvård och geriatrik.

Fokus har varit pristagarnas arbete med ”Fast Track” eller på svenska så kallade snabbspår – ”Ålderstigen” i Göteborg och direkt patientstyrning till geriatriken i Stockholm – där patienter med specifika tillstånd går direkt till respektive vårdenhet eller röntgen.

Priset delas ut av Falck ambulans, Vårdförbundet, Kommunal, Flisa och Dagens medicin. Syftet är bland annat att uppmärksamma den prehospitala sjukvården och dess allt viktigare roll i den svenska vårdkedjan. Ett annat mål är att också att premiera goda exempel som ökar patientnyttan.

Där är 1 kommentar

I första tanke så tyckte jag att de här lät helt otroligt bra. Att alla äldre som blir akut sjuka ska få komma in på rätt avdelning, få rätt vård på en gång istället för att ligga på en akutmottagning och vänta i all stress som rusar förbi osv. Men sen tänkte jag att de kan ju faktiskt vändas åt andra hållet oxå. Att man bedömer patienten för frisk fastän de egentligen inte alls är så. Därför bär ju ambulans-ssk'n ett stort ansvar att verkligen bedöma rätt. Jag hoppas dom klarar av de.

Lägg till ny kommentar

Filtered HTML

  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Tillåtna HTML-taggar: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt till länkar.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot