Nu skruvar vi upp tempot i förhandlingarna om bättre villkor för dig inom privat ambulans!


         

Förhandlingarna handlar bland annat om bättre villkor för dig kring vila och återhämtning vid nattarbete. Prata med dina kollegor om vikten av att vara medlem för att kunna sätta tryck bakom våra krav. Ju fler medlemmar vi är, desto starkare är vi!

Vårdförbundet yrkar bland annat på bättre arbetstidsvillkor för dig:

  • Tid för vila och återhämtning vid nattarbete. Att ha hälsosamma arbetstider är en förutsättning både för ett hållbart yrkesliv och för att få ihop hela livet med familj, vänner och fritid. Företagens vinster ska inte tas ut på bekostnad av dina villkor och din hälsa!
  • All tid på jobbet ska vara arbetstid. Vi behöver en översyn av regelverket kring jour och beredskap. Det är inte rimligt med veckoarbetstider på upp mot 48 timmar!
  • Specialistutbildning med full betalning. Vi vill ha fler utbildningsanställningar enligt Vårdförbundets modell akademisk specialisttjänstgöring, AST. Det är lika viktigt med specialistutbildade sjuksköterskor i privat som i landstingsdriven ambulans!

Från Vårdföretagarnas sida vill man bland annat förlänga perioden för när din sommarsemester kan tas ut, begränsa din sommarsemester till endast tre veckor, införa årsarbetstid och öka möjligheten för arbetsgivaren att ta ut ännu mer övertid.

Vårdförbundet menar att Vårdföretagarnas yrkanden helt motarbetar din rätt till vila och återhämtning och möjlighet att arbeta som ambulanssjuksköterska ett helt yrkesliv. Prata med dina kollegor om vikten av att vara medlem för att kunna sätta tryck bakom våra krav. Ju fler medlemmar vi är, desto starkare är vi!

Läs mer på: http://vardforbundetbloggen.se/avtalsbloggen/2017/06/08/

Lägg till ny kommentar

Plain text

  • Inga HTML-taggar tillåtna.
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
CAPTCHA
Detta testar att du är en människa och inte en spam-robot