Besök: idag 1.745, vecka 3.853, månad 31.933  förra: dagen 2.107, veckan 14.223, månaden 61.503
Pensi Rescue Oy produkter PPPress Samriten Ambulans AB

Senaste

Senaste

Snart kostar ambulansen pengar

Från och med den första januari gäller landstingets nya prislista i Uppsala. Det innebär bland annat att ambulanssjukvården kostar 150 kronor.

Läs mer

Här är ambulansen bäst i test

ÖSTERGÖTLAND Ambulansen i Östergötland är snabbast på plats när det gäller livet. Ny statistik visar att regionens ambulanssjukvård är bäst för andra året i rad.

Läs mer

Ambulans fastnade i snö under akutkörning

När en av ambulansbilarna gick sönder var personalen tvungna att ta en reservbil, trots att de påpekade att reservbilen inte var optimal för vinterväglag. En stund senare fastnade de i snön under en akutkörning.

Läs mer

Andningsballong stoppad efter allvarligt fel

Tillverkaren av en andningsballong av engångsmodell som misstänks ha bidragit till att en kvinna inte kunde räddas av ambulanspersonalen uppmanar nu vården att genast sluta använda den.

Läs mer

Fotografera olyckor kan nu ge fängelse – Ambulansförbundet jublar

Sedan nyår gäller lagen mot olaga integritetsintrång. Den ska skydda mot kränkningar som till exempel ”hämndporr” men kan även förbjuda fotografering av olycksplatser där utsatta människor syns. 

Läs mer

Unikt studieupplägg med två studenter i ambulans

Ambulansen i Stockholm har testat att låta sjuksköterske- och läkarstudenter tillsammans åka på utryckningar. Det unika utbildningsupplägget har varit givande för både studenter och handledare och ska nu utvidgas.

Läs mer

Lämnades hemma med skallskada – patienten dog

En äldre kvinna ramlade och slog i huvudet så illa att ambulans tillkallades. Trots att hon stod på blodförtunnande läkemedel bedömde ambulanspersonalen att hon inte behövde köras till sjukhus.

Läs mer

Larm till fler räddar liv

Om ambulansvård, räddningstjänst och polis samtidigt får larm vid ett hjärtstopp utanför sjukhus kan fler liv räddas, enligt en svensk studie. Arbetssättet införs nu permanent i Skaraborg.

Läs mer

Sidor