Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

Senaste

Senaste

Nya vårdbilar minskar trycket på ambulanserna

Projektet med single responders, en särskild sjukvårdsbil som skickas på larm som inte klassas som prio 1, har fallit i god jord.

Läs mer

SOS Alarm ska börja spåra mobilers positionsdata

SOS Alarm vill kunna nå fram till nödställda snabbare genom att använda sig av positionsdata från inringares telefoner i stället för att som nu förlita sig på platsdata från mobiloperatörerna, rapporterar Studio Ett i Sveriges Radio.

Läs mer

Ambulanspersonalens öppna brev

Nu skriver ambulanspersonalen i Skara själva om sparförslaget mot Skaras nattambulans. Det i ett öppet brev till sjukhusdirektören. 

Bäste sjukhusdirektör

Läs mer

”Arbetsmiljön på ambulansen i Värmland behöver utredas”

Ambulansen i Värmland har vid minst två tillfällen råkat ut för allvarliga trafikolyckor. Vårdförbundet har länge krävt att medarbetarnas arbetsmiljö ska utredas, men än har ingenting hänt enligt ordföranden i Värmland.

Läs mer

Lättvårdsambulanser frigör tid för de riktigt akuta fallen

För att de fullt utrustade ambulanserna ska bli tillgängligare för patienter med akuta vårdbehov har Landstinget i Blekinge utökat bilparken med två lättvårdsambulanser.

Läs mer

Kvinna dog när ambulansen dröjde i flera timmar

En äldre kvinna i Stockholm dog efter att ha väntat i timmar på ambulansen. Nu får SOS Alarm kritik av Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Läs mer

Nya ledningsambulanser för stärkt beredskap

Stockholms läns landsting stärker beredskapen för allvarliga händelser och hot genom att inrätta tre ledningsambulanser som får ett renodlat ledningsuppdrag.

Läs mer

Snabbare utryckning med single responder

Väntetiden för akuta ambulanslarm i Svenljunga och Tranemo har blivit kortare tack vare single responder. Tätare samarbete med kommunens sjuksköterska och närsjukvården är också en positiv effekt.

Läs mer

Sidor