Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

september 2014

MP: Ambulansen ska drivas av landstinget

30 september 2014 - 15:54
0 kommentar/er

STOCKHOLM - Helene Öberg (MP) reagerar kraftigt på Dagens Arenas granskning av ambulansvården i Stockholm. Hon anser att ambulansen borde återgå i landstingets regi.

Läs mer på Dagens Arena

Ambulans visste inte att patienten var på en ö

29 september 2014 - 12:53
0 kommentar/er

VÄSTRA GÖTALAND - Patienten, som var en man med tryck över bröstet och snabb puls, fick vänta i två timmar på ambulans. Anhöriga som larmade 112 fick besked om att sjuktransport skulle komma. Då det dröjde en halvtimme ringde de igen. SOS Alarm meddelade att ambulansen kört fel och att SOS-operatören inte informerat ambulansen om att patienten befann sig på en ö.

Läs mer på Vårdfokus

Sveriges enda "ebola-ambulans" finns i Östergötland

28 september 2014 - 22:50
0 kommentar/er

Diskussioner pågår mellan UD, Socialstyrelsen och Försvarsmakten om hur man ska transportera hem en person till Sverige som smittas av ebola i utlandet. I Östergötland finns Sveriges enda specialbyggda ambulans redo att köras in i ett Herkulesplan för att hämta en smittad person i utlandet.

Läs mer på P4 Östergötland

Ambulanshelikoptrar upphandlas

27 september 2014 - 09:59
0 kommentar/er

VÄRMLAND / DALARNA - Landstinget i Värmland och Landstinget Dalarna upphandlar i en gemensam offentlig upphandling sitt behov av varsin fabriksny ambulanshelikopter. Sista anbudsdag: 2014-11-05  39 dagar kvar.

 

Kommentar till Lex Maria

25 september 2014 - 15:30
0 kommentar/er

SKÅNE - I media har en Lex Maria som berör en diabetespatient i skånsk ambulanssjukvård kommenterats. Ur en längre intervju har enstaka uttalande tagits in utan hela sitt sammanhang. 

Länets ambulanssjukvård ska granskas

25 september 2014 - 08:19
0 kommentar/er

VÄSTERBOTTEN -  Umeå är sedan länge lovad en ny ambulans, och Åsele har förlorat sin.
Nu startar utredningen som ska staka ut ambulansvårdens framtid i länet.

Läs mer på Folkbladet

Hjärtstartare stals ur ambulans

24 september 2014 - 21:25
0 kommentar/er

SKÖVDE - En hjärtstartare stals ur en ambulans samtidigt som personalen var inne hos en sjuk man. Men när tjuvarna upptäckt sitt misstag – hjärtstartare är nämligen inget man säljer på Blocket – lämnade de den på en bakgård.

Läs mer på Skaraborga Allehanda

Sidor