Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

augusti 2013

Misstänks ha dött av syrgasförgiftning

30 augusti 2013 - 19:06
0 kommentar/er

Småbarnspappan Stefan Eriksson, 37, hade lungsäckscancer. Han dog när sjukvårdspersonalen matade hans lungor fulla med syrgas.

– Det är det jobbigaste som finns, säger hans bror Thomas Eriksson.
Det var den tionde juli i år.

Stefan Eriksson hade ångest. Han hade sovit dåligt och var trött.

Det hade gått åtta månader sedan han diagnostiserats med lungsäckscancer. Och han bad sin bror Thomas att ringa efter en ambulans.

Robertsfors - Vill ha en Första Insats Person

29 augusti 2013 - 09:53
0 kommentar/er

Folkpartiet i Robertsfors vill att det ska bli en omorganisation av räddningstjänsten.

”l dagsläget känner många invånare i kommunen att de inte inom rimlig tid kan få hjälp om de blir sjuka, råkar ut för en olycka eller brand. Detta för att ambulansen ofta inte befinner sig i kommunen och att räddningskåren i kommunens södra delar sedan några år tillbaka är avskaffad”, skriver Magnus Forsberg, gruppledare i Folkpartiet i en motion till kommunfullmäktige i Robertsfors.

Skurups nya ambulans snart redo för utryckningar

28 augusti 2013 - 10:41
0 kommentar/er

Önskemålet om att stationera en ambulans i Skurups kommun har återkommit vid ett flertal tillfällen under åren. Nu blir det verklighet. Från och med nästa måndag är Skurups ambulans på plats.



– Jag är väldigt stolt och glad över att vi för första gången har lyckats med den bedriften att få en ambulans stationerad i Skurups kommun. Jag tror att insatstiderna kommer att minska radikalt och att det kommer att ge en trygghet för invånarna. Det är en av de delarna som man ska kunna förvänta sig, säger kommunalrådet Niklas Sjöberg (M).

Akutbilen håller måttet

28 augusti 2013 - 10:32
0 kommentar/er

I en ny rapport uppges den akutbil som ersatt ambulansen i Åsele vara framgångsrik. Patientsäkerhet och tillgänglighet bedöms inte ha behövt stryka på foten.

Åsele. Akutbilen togs i drift i början av 2012 – ett beslut som mött häftig kritik och som nu är en av knäckfrågorna i den hägrande folkomröstningen om vården i inlandet.

Trots det bedöms akutbilen i Åsele som framgångsrik i en ny rapport, framtagen enligt överenskommelse mellan parterna i Centrala samverkansgruppen.

Västerbotten - Alliansen för JA även om NEJ vinner

26 augusti 2013 - 22:52
0 kommentar/er

Allianspartierna i landstinget vill satsa 75 miljoner kronor på akutvård, sjukhusplatser och primärvård i hela länet. Ambulans i Åsele och akutvårdplatser i Dorotea ingår i paketet.

Blir det ett ja i folkomröstningen har vi vårt åtgärdspaket klart, men vi kommer att arbeta för det här oavsett resultat i folkomröstningen, meddelade alliansens företrädare vid en presskonferens på måndagen.

Bestal ambulanspersonal

24 augusti 2013 - 10:03
0 kommentar/er

Trelleborg - På torsdagskvällen slog tjuven till när ambulanspersonalen var på uppdrag och lämnade sitt fordon.
Sjukvårdarna lämnade sitt fordon på gatan medan de gick in i en lägenhet i ett flerfamiljshus.
När de kom tillbaka upptäckte de att någon tagit sig in i fordonet och stulet en jacka, ett stetoskop och sjukvårdsmaterial.
Källa: Skånska Dagbladet

Tjänstefel skjutsa katter i ambulans

23 augusti 2013 - 14:17
0 kommentar/er

En ambulans i tjänst användes i somras för att skjutsa två rökskadade katter till djursjukhuset i Strömsholm. ”Det är tjänstefel”, fastslår ambulanschefen för Västmanland.

Egentligen hade det kunnat bli en solskenshistoria. Ett lite rörande initiativ av en, förmodar man, kattälskande ambulansbesättning. Sådant där man blir glad av att läsa mitt i allt elände.

Sidor