Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

februari 2013

Att jobba med liv och död

28 februari 2013 - 17:23
0 kommentar/er

112-serier, SOS-program och kameror på akuten. TV-kanalerna svämmar över av adrenalinpumpande verklighetsskildringar från akutmottagningar, ambulansuppdrag och biljakter.

I Karlavagnen onsdag vill vi komma bakom den actionklippta vardagsdramatiken.
Hur är det att jobba i ett yrke där liv och död är vardag? Att se chockartad sorg och misär på ett sätt de flesta aldrig behöver uppleva?
Är det egna ansvaret i avgörande situationer tungt att bära, och är det rätt att människor i sina kanske allra mest utsatta situationer blir TV-underhållning?

METTS blir RETTS 2013-03-05

28 februari 2013 - 14:54
0 kommentar/er

2013-03-05 införs den nya versionen av ESS’er och i samband med detta byter triagesystemet även för vuxna till namnet RETTS.

RETTS 2013 har distribuerats till en områdeschef i varje distrikt som ser till att den nya versionen finns i bilarna på morgonen den femte mars. Notera att den nuvarande versionen av METTS används fram till dess.

Ett första utkast till en ”RETTS - bok” att sätta i samma pärm som behandlingsriktlinjerna är skickat från RSPC för sättning och bedöms kunna vara tryckt under våren.

Johan Silfverstolpe

SOS Alarm-centralen i Skellefteå stängs redan imorgon

28 februari 2013 - 14:47
0 kommentar/er

SOS Alarm i Skellefteå läggs ner tre månader tidigare än planerat. Redan i morgon stängs larmcentralen, istället för den 31:a maj. Orsaken till den tidiga nedläggingen är att flertalet av dom anställda har fått arbeten på andra håll.

– Vi ser inte att vi kan hålla igång centralen på ett tillräckligt säkert sätt, säger SOS Alarms presstalesman Anders Klarström.

Blir det några konsekvenser för allmänheten att det stängs tidigare?

Västerbotten - Folkomröstning – fortfarande dåligt

28 februari 2013 - 09:21
0 kommentar/er

Då har de politiska partierna i Västerbottens läns landsting kommit överens om vad det ska stå på valsedeln i folkomröstningen som Doroteauppropet drog i gång.

Texten man kommit överens om lyder som följer:

Väntade över en timme på ambulans

28 februari 2013 - 08:37
0 kommentar/er

"Mådde jättedåligt och svimmade" - Malin Kling Uddgren och hennes man blev påkörda i bilen vid ett rödljus i Karlskoga. Trots att Malin gick in och ut ur medvetande fick hon vänta i bilen en timme innan ambulansen kom.

De hade stannat för rött ljus i Karlskoga när deras bil blev påkörd bakifrån. Bilen efter hade missat att det var rött ljus. Redan efter fyra minuter kom en ambulans för att hämta den svårast skadade personen som satt i bilen bakom. Men Malin fick vänta på transport till sjukhuset i över en timme.

Klartecken för ny ambulansstation väster om Köping

28 februari 2013 - 08:31
0 kommentar/er

Nu är det klart att det ska byggas en ny ambulansstation väster om Köping. Det bestämde landstingsstyrelsen igår. Exakt var stationen ska ligga är däremot inte klart.
– Det finns flera alternativ men inget är bestämt, säger landstingsrådet Kenneth Östberg (S).
Med den nya placeringen når man betydligt fler invånare snabbare vid utryckning.
Där ambulansstationen är placerad i dag, öster om staden, går nästan alla utryckningar igenom Köpings centrala delar.
Det ökar olycksrisken eftersom företag, skolor och järnvägsövergångar kantar utrycknings-vägarna.

Lämnades kvar i hemmet av ambulanspersonalen – Höglandssjukhuset granskas

27 februari 2013 - 20:02
0 kommentar/er

En patient som senare visade sig lida av njurstensanfall fick ingen ambulans på natten. Höglandssjukhuset anmäler nu händelsen för granskning till Socialstyrelsen.

Höglandets sjukvårdsområde lämnar under onsdagen in en lex Maria-anmälan till Socialstyrelsen om en händelse från i höstas då en patient lämnades kvar i hemmet av ambulanspersonal.

Kritik mot helikopterbrist vid masskrock

27 februari 2013 - 15:12
0 kommentar/er

Poliserna vid den stora masskrocken på Tranarpsbron utanför Åstorp i januari är kritiska mot att de inte kunde få hjälp av en helikopter - den kunde enligt uppgift inte lyfta i snöfallet.

Samtidigt surrade helikoptrar och ett flygplan ovanför olycksplatsen för mediebolagens räkning och gav tv-tittarna den överblick som polisen inte kunde få.

Polisen Lars Johansson säger till Sydnytt att han är frustrerad över att de som skulle nyhetsrapportera om situationen hade bättre resurser än de som skulle lösa den.

Klart med folkomröstning om inlandsvården

27 februari 2013 - 14:23
0 kommentar/er

Nu är det klart med folkomröstningen om akutvården i inlandet. Gruppledarna för alla politiska partier har enats om vilken fråga västerbottningarna ska svara på. Landstingsrådet och Socialdemokraten Peter Olofsson är inte direkt nöjd men accepterar läget.

– Vår grundinställning är att vi tycker inte att det här är frågor som ska avgöras i folkomröstning utan frågor som ska avgöras i allmäna val. Men nu är vi i den här situationen och då är det här det bästa vi kunde göra av det, säger Peter Olofsson.

Kompromiss kring folkomröstningsfrågan

27 februari 2013 - 13:57
0 kommentar/er

Pressmeddelande 130227: Alliansen i Västerbotten – Kompromiss kring folkomröstningsfrågan

För mer information kontakta: Nicklas Sandström (M) 070 254 45 15, Marianne Normark (FP) 070 243 57 04, Olle Edblom (C) 070 564 44 65, Birgitta Nordvall (KD) 070 278 58 10.

I går enades samtliga partier om vilken frågeställning som ska ställa i den kommande folkomröstningen samt att valdagen blir detta år i september.

Den nya frågeställningen har följande utformning:

Gropig riksväg ställer till det för ambulanser

27 februari 2013 - 08:25
0 kommentar/er

Riksväg 66, som sträcker sig mellan Västerås och Fagersta, är i dåligt skick och det är inte första gången. Vägen har kritiserats förut av bland andra ambulanspersonalen i Fagersta som oroade sig för sina patienter som hoppade på britsen. Men nu har alltså den omgjorda sträckan fått gropar i asfalten igen.

Sidor