Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

juni 2012

Nominera till prehospitala priset 2012

30 juni 2012 - 09:10
0 kommentar/er

Ambulanssjukvård lyfts sedan förra året fram genom detta pris Nu är det dags för 2012 års upplaga. Pristagare kan nomineras till och med 12:e augusti.

Genom det svenska Prehospitala Priset 2012 vill man lyfta fram ambulanssjukvården och den viktiga insats som ambulanspersonalen utför. Syftet är också att lyfta fram goda exempel som kan användas i vardagen och som på olika sätt ökar nyttan för patienterna.

Nominera pristagare- så gör du

•Förslag på pristagare kan lämnas av organisation, företag, arbetsplats eller privatperson.

Ambulansmodellen i Almedalen

28 juni 2012 - 19:53
0 kommentar/er

Vad är avgörande för den som drabbas av stroke eller hjärtinfarkt? Klarar en 80-årig kvinna med höftfraktur väntetiden på akutmottagningen?

De frågorna diskuteras på ett seminarium i Almedalen av sakkunniga och politiker. Även Ambulansmodellen som Danderyds sjukhus har tagit fram tillsammans med Samariten Ambulans presenteras.

Begärde ambulans - fick en kräkpåse

20 juni 2012 - 17:15
0 kommentar/er

Joakim Kristoffersson, 22 år, fick en blödning i hjärnan. Ambulans beordrades ut - men istället för transport till sjukhuset fick Joakim en kräkpåse.

Jocke hälsade på hos sin mormor och morfar då han drabbades av en kraftig huvudvärk. Värken accentuerade och efter konsultation med sjukvårdsrådgivningen bestämdes det att han skulle åka till sjukhuset.

Flickvännen satte sig bakom ratten och körde mot Härnösand, men Jocke blev sämre och sämre. Han kräktes och värken i huvudet tilltog. Paret ringde till SOS och det beslutades att en ambulans skulle möta upp.

Tuff sommar befaras i Västra Götaland

14 juni 2012 - 16:37
0 kommentar/er

Sommaren befaras bli en svår prövning och facket vittnar om hög arbetsbelastning och färre bilar.

– Är det så att folk somnar vid ratten, alternativt är så utpumpade att de inte orkar längre, då får vi ju ta och ställa en bil, säger vårdförbundets skyddsombud Peter Rainé.

Ambulanspersonalen i Malmö missnöjda med privat drift

13 juni 2012 - 21:10
0 kommentar/er

Ambulanserna i Malmö ska fortsätta att köras av privata bolag enligt besked igår från regionpolitikerna i femklövern. Vilket bolag som tar över när avtalet går ut i september nästa år avgörs i en upphandling.

Sedan i mars körs alla ambulanser i Skåne av Falck Ambulans AB. Men den möjligheten kommer inte att finnas efter den nya upphandlingen utan minst två privata bolag ska anlitas. Region Skåne tar dessutom tillbaka driften av nordvästra distriktet, där Helsingborg ingår. I Lund fortsätter Falck till 2015.

Region Skåne tar tillbaka privata ambulanser

07 juni 2012 - 19:47
0 kommentar/er

När de nuvarande avtalen om driften av ambulanssjukvården i Skåne går ut de närmsta åren kommer regionen att återta ett av fyra distrikt i egen regi.

Ambulansmuseum invigdes i Östergötland

05 juni 2012 - 23:07
0 kommentar/er

I helgen invigde Falcks svenska VD, Sven Engquist ett nytt ambulansmuseum i Simonstorp utanför Norrköping i Östergötland. Ambulansmuseet är en del av Sveriges största brandkårsmuseum.

Museet i Simonstorp, som ligger i en vacker skogsbacke i utkanten av Simonstorp vid riksväg 55 mellan Norrköping och Katrineholm, invigdes redan sommaren 2002. Besökarna välkomnas under sommarmånaderna maj-september alla dagar i veckan utom måndagar. Där finns även ett café och kiosk.

Simuleringslabb för prehospital utbildning högintressant för Borås

05 juni 2012 - 13:44
0 kommentar/er

Christer Axelsson och Björn-Ove Suserud vid Institutionen för vårdvetenskap och kunskapscentrum PreHospen besökte för några veckor sedan universitetet i Coventry. Utbildnings- och forskningssamarbeten diskuterades och bland annat fångade simuleringslabbet för akut- och ambulansutbildningar deras intresse.

Utökad ambulanssjukvård i alliansens budget

05 juni 2012 - 13:15
0 kommentar/er

Alliansens budget öppnar dörren till ytterligare en ambulans med dygnsbemanning, vilket tillstyrks av Eva Johnsson, (Kd), Yngve Filipsson, (Fp), Suzanne Frank, (M), landstingsråd, och Lena Karlsson, (C).

Alliansen i landstinget Kronoberg vill öka mobiliteten och flexibiliteten i sjukvården i sitt budgetförslag inför 2013.
– Det betyder att vi får 3-5 nya mobila läkare i hela länet och samtidigt en förstärkning i ambulansverksamheten, lovar landstingsrådet Suzanne Frank, (M).