Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

september 2011

NU-sjukvården vill inte ha privata ambulanser

24 september 2011 - 10:58
0 kommentar/er

Om ett år kan det vara slut med privata ambulanser ibland annat Dalsland inom NU-sjukvårdens område. Ambulanserna borde drivas helt i egen regi.

Idén om egen regi drift kommer från chefen för akutverksamheten i NU-sjukvården, Hans Svensson. I torsdags tog NU-styrelsen upp frågan, men sköt upp beslutet till nästa möte i oktober.

Sirius Ambulanssjukvård tar bort 24-timmars arbetspass

20 september 2011 - 18:52
0 kommentar/er

24-timmars arbetspass eller dygnspass påverkar både patientsäkerheten liksom medarbetarnas arbetsmiljö och säkerhet negativt. Det är inte heller förenligt med en modern arbetsplats. Därför tar nu Sirius Ambulanssjukvård bort 24-timmarspassen för sina medarbetare.

VG Regionen äventyrar ambulanspersonalens säkerhet

19 september 2011 - 21:45
0 kommentar/er

Den föråldrade fordonsparken på Ambulansen Alingsås utgör en fara för personalens säkerhet. Ambulanserna kör fler mil än vad de borde innan de kasseras eller blir reservfordon. Istället för de 25 000 mil, som tidigare var standard, kan en ambulans idag åka 40 000 mil innan den ställs av. Det finns också en brist på reservambulanser ifall något fordon skulle gå sönder.

Privata ambulanser i Norrbotten utreds

16 september 2011 - 04:37
0 kommentar/er

Landstinget i Norrbotten undersöker om en privatisering av ambulanssjukvården i Älvsbyn, Boden och Luleå kan spara pengar. Fackförbundet Kommunal är emot och anställda i Älvsbyn vet inte hur det skulle kunna bli billigare.

I Övertorneå köper landstinget redan ambulansförarinsatsen av en privat aktör. Nu undersöks olika lösningar för att lägga ut ambulansen i Älvsbyn, Luleå och Boden på entreprenad.

SOS Alarm inför nytt arbetssätt för att bidra till att minska självmord.

10 september 2011 - 08:55
0 kommentar/er

SOS-operatörerna som handlägger nödsamtalen via 112 är ofta de som först möter en person som är i begrepp att ta sitt liv. Det kan också vara anhöriga eller ögonvittnen som ringer nödnumret och slår larm i dessa situationer.

SOS Alarm deltar därför aktivt i projektet SjälvmordsPrevention i Stockholms län (SPIS). Ett nytt arbetssätt och nya gemensamma larmplaner är under framtagande för att snabbare kunna rädda liv och för att lindra konsekvenserna vid ett självmord eller hot om självmord.

Dygnspass försvinner i Sörmland

10 september 2011 - 08:42
1 kommentar/er

Ambulanspersonalen i Sörmland har jobbat 24 timmar i sträck under flera decennier. Men nu har verksamheten gjort en riskanalys, som kan innebära att de långa arbetspassen försvinner.

– Jag tycker inte om att jobba dygn. Jag tycker att den här vakentiden blir alldeles för mycket, säger Urban Almkvist, ambulanssjukvårdare i Eskilstuna till sverigesradio.se.

Urban Almkvist har varit ambulanssjukvårdare i 30 år och under de åren har dygnstjänstgöringen alltid funnits.

Fast track för äldre patienter belönades med det prehospitala priset

07 september 2011 - 20:32
1 kommentar/er

Det Prehospitala priset 2011 delas av AISAB, Stockholmsgeriatriken och Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg för sitt arbete med säkrare och snabbare omhändertagande av äldre patienter. Priset delades ut i samband med den pågående Flisa-kongressen i Gävle.

Juryns motivering var att pristagarna på ett aktivt och förtjänstfullt sätt introducerat och påbörjat vetenskaplig utvärdering av en geriatrisk vårdkedja, där den äldre patienten erhåller ett snabbare och säkrare omhändertagande genom samverkan mellan ambulanssjukvård och geriatrik.

Ambulanspersonal kritiska mot Region Skåne

03 september 2011 - 11:50
1 kommentar/er

Navigationsstöd som inte kommer att fungera på minst ett år. Hjärtövervakningsutrustning som trillat ner och träffat patienter på benen. Datoriserade journaler som ersatts med papperskopior. Personalen vid Sirius ambulans i Kristianstad är kritiska och anser att deras säkerhet riskeras.

Sveriges största ambulansstation planeras i Malmö

02 september 2011 - 08:00
0 kommentar/er

Brister med nuvarande ambulansstationen i Heleneholm har lett till att entreprenören Sirius Humanum överväger att bygga nytt. Den är trångbodd och uppfyller inte reglerna för brandskydd. Entreprenören Sirius Humanum har därför satt igång en utredning som ska undersöka vad som är bästa åtgärden. Ett förslag är att bygga en helt ny ambulansstation i Lockarp.

Vårdförbundets huvudskyddsombud Rickard Uppenberg är positiv till idén:

– Det är ett jättebra initiativ, säger han till Sydsvenskan

Ferno Norden byter profil/logotyp

01 september 2011 - 18:56
0 kommentar/er

Som en del i den förändringsprocess som Ferno påbörjat för några år sedan och med ett tydligt mål att vara nordens bästa leverantör av utrustning för Patienthantering och Varningsljus inom segmentet ”Blåljusorganisationer” (ambulans, räddningstjänst & polis) byter företaget nu logotype.

Ferno har en världsomspännande produktportfölj med kända kvalitetsprodukter samt ger service och kvalitet till rätt pris i en kundnära organisation.

Fernos nya Logotyp skall signalera:

Globala resurser med Nordiskt fokus...