Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

juni 2011

Stopp för privat ambulanssjukvård i Göteborg bordlagt

22 juni 2011 - 19:52
0 kommentar/er

I flera år har det stormat kring ambulansorganisationen i Göteborg och idag skulle SU:s styrelse besluta om att ta hem verksamheten i egen regi. GP uppgav i morse att de ringt till samtliga politiker i styrelsen och att det mesta pekade på att entreprenören Falck skulle få lämna och Sahlgrenska Universitetssjukhuset ta över i egen regi redan nästa höst. Men så blev det inte utan ärendet bordlades.

Ambulanspersonal gav råd att stanna hemma – patienten dog

21 juni 2011 - 21:45
0 kommentar/er

Ambulanspersonal i Halland bedömde att kvinnan led av vanlig magsjuka och då fick hon stanna kvar i hemmet. Dagen efter hittade maken kvinnan död när han kom hem. Ambulanssjukvården i Halland anmäler nu händelsen som inträffade i april månad till Socialstyrelsen enligt Lex Maria.

Samariten, Falck och AISAB tar hand om Stockholms ambulanssjukvård

21 juni 2011 - 18:52
0 kommentar/er

Nu har Hälso- och sjukvårdsnämnden fattat beslut om antagande av leverantör för länets ambulanssjukvård. Samariten Ambulans AB och Falck Ambulans AB tilldelas avtal och kommer tillsammans med landstingets eget bolag AISAB att driva ambulanssjukvården från den 1 februari 2012.

Sprickbildning i Mercedes Sprinter Ambulanser

16 juni 2011 - 07:24
0 kommentar/er

En MB Sprinter Ambulans i Västernorrland har spruckit i balksystemet och måste svetsas om. Ytterligare två ambulanser har tagits ur drift av samma skäl.
– För mig känns det som en potentiell dödsfälla, säger en orolig och anonym ambulansförare till tidningen Ångermanland.

Det är inte första gången där är kritik mot landstingets upphandling av femton fordon av märket Mercedes Sprinter som ambulanser i Landstinget Västernorrland. Köpen av fordonen fullföljdes trots massiva protester från personalen om dålig framkomlighet på vintern.

Personalbrist tvingar landsting att ställa av ambulans

04 juni 2011 - 08:23
2 kommentar/er

Svårigheter att få tag i ambulanspersonal i sommar har tvingat Landstinget i Dalarna att mitt i turistsäsongen stänga av en dagambulans.

Normalt är ambulansberedskapen på vardagar för Leksand och Gagnef en dygnetruntambulans och en dagambulans mellan klockan åtta och 18, men i år kommer dagambulansen i Leksand/Gagnef att ställas av de tre sista veckorna i juli.

– Vi har inte fått ihop tillräckligt med kompetent semesterpersonal, säger Åke Centervärn tf verksamhetschef för ambulanssjukvården i länet till dt.se.