Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

oktober 2010

Ambulanssjukvårdare trakasserade med sitt könsorgan

29 oktober 2010 - 10:49
1 kommentar/er

En manlig ambulanssjukvårdare på Enköpingsstationen har anmälts till polis av två kollegor och arbetsledningen till diskrimineringsombudsmannen av en av de anställda.

Av hänsyn till ärendets känsliga natur vill anmälaren vara anonym. Enligt ABC har uppgifterna bekräftats av ytterligare två anställda.
-Han gick runt och ollade på möbler, handtag och fönsterrutor, säger mannen som anmält ambulanssjukvårdaren till ABC.

Den anmälde mannen tryckte sitt könsorgan mot föremålen men han gick längre än så.

Samariten vann ambulanskontrakt i Norrbotten

29 oktober 2010 - 08:30
3 kommentar/er

Samariten Ambulans AB, som bedriver ambulansverksamhet i Stockholm, har vunnit ett treårigt kontrakt på att ansvara för personal till ambulansverksamheten vid Övertorneå vårdcentral.

Landstinget kommer att äga och tillhandahålla ambulansen, ansvara för samtliga driftskostnader samt ansvara för utalarmeringsutrustning, kommunikationsutrustning, medicinteknisk utrustning, sjukvårdsmaterial, skyddskläder samt instruktörer vid utbildning och fortbildning.

Efter 23 år lönar det sig att bli ambulanssjuksköterska.

26 oktober 2010 - 14:32
0 kommentar/er

Det tar många år innan det lönar sig för en sjuksköterska att läsa specialistutbildning. Bland annat är det i ekonomiskt perspektiv meningslöst att läsa till skolsköterska. Studierna hinner inte betalas tillbaka före pensionen. En ambulanssjuksköterska behöver ”bara” 23 år på sig för att få lönsamhet av sina studier.

I en D-uppsats ” The Shortage of Specialist Nurses in Sweden ” som nyligen lades fram vid Handelshögskolan i Stockholm har studenterna Cecilia Kennergren och Elin Molin undersökt sambandet mellan bristen på specialistutbildade sjuksköterskor och deras löner.

Ambulansen i Stockholm är en livsfarlig snabbtaxi

18 oktober 2010 - 09:27
1 kommentar/er

Ambulanssjukvården i Stockholm är rent ut sagt livsfarlig. Det hävdar flera ledande ambulansföreträdare på DN debatt i dag. Bland annat är överlevnaden för personer som drabbas av hjärtstopp betydligt sämre i Stockholm än i våra nordiska grannländer.

Stiftelse tar hand om dem som tar hand om andra

16 oktober 2010 - 10:40
2 kommentar/er

Förekomsten av posttraumatisk stress hos ambulanspersonal är större än hos amerikanska Vietnamveteraner. Internationell forskning på brandmän visar också på höga ohälsotal. Trots en arbetssituation som innehåller hot, våld, och katastrofsituationer, står personalen ofta ensam vid en personlig kris.

Därför inrättasnu Blåljuspersonalens insamlingsstiftelse, (Blåljusstiftelsen), som ska ta hand om dem som tar hand om andra.

Positionering i Rakel fördröjd

14 oktober 2010 - 08:47
0 kommentar/er

Driftsättning av tjänsten positionering i Rakel via SOS Alarm är fördröjd.

MSB och SOS Alarm har under vår och höst gjort omfattande testprogram för att kontrollera kvalitet och säkerhet på tjänsten. Vid testerna noterades att inställningar i komponenter som ingår i systemet påverkar varandra på ett sätt som inte var känt tidigare.

Testerna har nu tillfälligt avbrutits och felen ska rättas, därefter kommer MSB och SOS Alarm tillsammans med tjänste- och teknikleverantörer att återuppta testerna.

Mer ambulansresurser i Göteborg

12 oktober 2010 - 08:24
0 kommentar/er

Ambulanserna i Göteborg räcker inte till och nu skall ett tillskott i Angered och centrum lätta på trycket. Priset för denna avlastning är tre miljoner kronor.

Ambulanssjukvården inom Storgöteborg har kritiserats både internt och externt de senaste åren för att ambulanserna inte räcker till.

Klagomålen har resultatet i att ambulansen i Angered, sedan en vecka bemannas hela dygnet. Tidigare fanns ambulansen bara tillgänglig mellan 07.00 och 02.00. Vidare får centrala stan ett tillskott med en ambulans dagtid som förmodligen stationeras i Mölndal.

Ambulansutredning i Blekinge klar

06 oktober 2010 - 09:22
5 kommentar/er

I stället för en ambulans i varje kommun, bör bilarna placeras på tre strategiska platser i länet. Ambulanserna ska bara köra akut sjuka patienter, övriga transporter kan överlåtas åt Blekingetrafiken. Det föreslår den konsult som utrett framtiden för ambulansorganisationen i Landstinget Blekinge.

Ambulanssjuksköterska får doktorshatt efter LUCAS-studier

03 oktober 2010 - 13:32
0 kommentar/er

Mekanisk hjärtkompression med utrustningen Lucas höjer kvaliteten på hjärt-lungräddning vid hjärtstopp utanför sjukhus. Det visar studier av Christer Axelsson, Sveriges första ambulanssjuksköterska som snart kan sätta på sig sin doktorshatt.

Christer Axelsson har funnit att HLR med utrustningen Lucas, som ger mekaniska kompressioner av hjärtat, gav högre halter av koldioxid i utandningsluften än manuella kompressioner utförda av ambulanspersonal.