Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

september 2010

Ambulansen i Halland gör anmälan enligt Lex Maria

28 september 2010 - 07:58
0 kommentar/er

Ambulanssjukvården i Halland anmäler nu en händelse, där en diabetespatient med högt blodsockervärde rekommenderades att avvakta i hemmet, till Socialstyrelsen enligt Lex Maria.

Händelsen inträffade i augusti. Mannen, som lider av diabetes, kontaktade sjukvården före fyra på morgonen då han mådde dåligt och hade försämrade sockervärden. Den ambulanspersonal som kom till mannen uppmätte höga blodsockervärden, men har enligt journalen i samråd med mannen beslutat att han skulle avvakta i hemmet och åter kontakta vården om han mådde sämre.

Ambulanssköterska avstängd och polisanmäld för stöld

27 september 2010 - 17:57
5 kommentar/er

En ambulanssköterska har stängts av efter att ha erkänt upprepade stölder från läkemedelsförråden på två sjukhus inom NU-sjukvården. Stöldgodset har varit smärtstillande medel som han har använt själv.

– Det ser ut att vara ganska omfattande mängder men jag har inga exakta siffror, säger Hans Svensson, verksamhetschef för ambulansverksamheten i NU-sjukvården, till tidningen Bohusläningen.

Vårdföretagarna och Kommunal träffar 25-månadersavtal

21 september 2010 - 07:42
1 kommentar/er

Vårdföretagarna och Kommunal har träffat avtal om löner och allmänna villkor för ambulanssjukvårdare för perioden 1 juli 2010 till 31 augusti 2012. Parterna har också träffat ett nytt avtal om kompetensutveckling.

Utöver träffade avtal har parterna enats om att tillsätta arbetsgrupper i viktiga frågor som jämställdhet/mångfald och hälsa/arbetsmiljö.

– Det är positivt att parterna har kunnat träffa ett avtal som tar hänsyn till branschens förutsättningar, säger Maria Sundling Grundtman, förhandlare på Vårdföretagarna.

Stockholms Prehospitala Centrum får utökat uppdrag

13 september 2010 - 19:26
0 kommentar/er

Stockholms Prehospitala Centrum (SPC) har skrivit ett flerårsavtal med Hälso- och sjukvårdnämndens förvaltning (HSNf) som i detalj reglerar ett fördjupat drifts- och utvecklingsansvar inom ambulanssjukvården i Stockholms län, skriver SPC i ett pressmeddelande.

Uppdraget från HSNf innebär i korthet att SPC skall ansvara för uppfyllande av framförallt väntetidsmålen det vill säga att ambulanser når en nödställd inom upprättade målnivåer vid prio 1, prio 2 och prio 3. Det finns idag ett uttalat mål att 75 % av alla prio 1 uppdrag skall nås inom 10 minuter. Detta mål uppfylles ej idag.

Mobitex avvecklas vid årsskiftet

13 september 2010 - 18:56
0 kommentar/er

I slutet av augusti 2010 aviserade Multicom Security AB samtliga Mobitexkunder skriftligt om uppsägning av Mobitextjänsten, till upphörande per 2010-12-31. Det innebär att Mobitextjänsten som nyttjar Mobitex Radioaccessnät i 80 MHz-bandet upphör och kommer att börja avvecklas efter årsskiftet, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Typ av fordon viktigare än kompetens

11 september 2010 - 15:36
9 kommentar/er

Trots att intubering ingår i specialistutbildningen i akutsjukvård med inriktning mot ambulanssjukvård får ambulanssjuksköterskor i vissa landsting endast göra det på delegering. I Region Skåne tvingas de dessutom regelbundet avlägga kunskapsprov för att få fortsätta arbeta som ambulanssjuksköterska, skriver Vårdfokus.

Ambulanssjuksköterskor har femton (av sextio) högskolepoäng i akutsjukvård, då får de bland annat lära sig intubera. Ändå kräver en del landsting att de ska göra det på delegering Det finns inget lagstöd för det.

Ambulansforum drabbat av tekniskt fel

11 september 2010 - 15:09
0 kommentar/er

Ambulansforum drabbades av ett tekniskt fel igår fredagen den 10 september. Orsaken till felet ligger i en databasserver hos vår leverantör FS Data och återställning av säkerhetskopior blev nödvändigt.

Felet innebär att inlägg m m som postats efter den 9 september har tyvärr försvunnit och måste postas på nytt.

Ambulansforum beklagar det inträffade och hoppas att de som skrivit har överseende med det som har hänt.

SOS Alarm fortsätter att sköta ambulanssjukvården åt Landstinget i Jönköpings län

09 september 2010 - 14:08
0 kommentar/er

SOS Alarm har tecknat ett nytt treårigt avtal kring vårdprioritering, ambulansdirigering samt akutmedicinsk rådgivning i väntan på ambulans.

Uppdraget handar för närvarande om cirka 31 000 ambulansärenden om året. I länet finns sammanlagt 21 ambulanser vid tio ambulansstationer.

Totalt i Sverige sköter SOS Alarm runt 900 000 ambulansärenden varje år.

Ny upphandling av ambulansdirigeringen

09 september 2010 - 14:05
1 kommentar/er

Det görs ett nytt försök att lägga ut Gävleborgs dirigering av ambulanser på entreprenad. Denna gång är dock länet ensamt om att upphandla tjänsten.
- Vi vill ha en hög kompetens i dirigeringen av våra ambulanser så att våra akuta patienter får rätt vård i rätt tid, säger landstingsrådet Ann-Margret Knapp (S).

Ambulansstationer med brister i brandsäkerhet hotas av stängning

09 september 2010 - 13:59
0 kommentar/er

Flera ambulansstationer i Skåne saknar både brandvarnare och utrymningslarm. Om inget görs hotar stängning.
– Jag kommer att kontakta Arbetsmiljöverket för lämpliga åtgärder. En är att man stänger ner om vi inte kan lösa det här rätt av, säger Rickard Uppenberg, huvudskyddsombud på Sirius Humanum i Skåne till Sveriges Radio Kristianstad.

Konsultrapport om ambulansen i Blekinge på väg mot papperskorgen

08 september 2010 - 08:43
0 kommentar/er

Landstingsledningen hyrde i början av maj in en pensionerad brandchef som ambulanskonsult för att lösa krisen inom verksamheten och se över förslag för att förkorta utryckningstiden för länets ambulanser. Konsulten från Gotland fick 8 000 kronor om dagen och 20 arbetsdagar på sig att färdigställa rapporten.

Utredningen är nu så gott som klar och en preliminär version presenteras för landstingets topptjänstemän nästa vecka. Rapporten är hemligstämplad och ska inte släppas förrän efter valet.

Läkarbilar ersätts av akutbilar

04 september 2010 - 08:48
1 kommentar/er

Region Själlands budget för 2011 har antagits av regionrådet. Drygt 300 miljoner danska kronor ska sparas i regionen. Det gör man bland annat genom att stänga ett antal sjukhus. Dessutom ska 20 miljoner sparas på att läkarbilar görs om till akutbilar, skriver nyhetsbrevet Nytt från Öresund, skriver HD.se.

Sidor