Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

maj 2010

Smärtproblem vanliga bland ambulanspersonal

26 maj 2010 - 17:07
0 kommentar/er

Smärtproblemen bland ambulanspersonalen kommer snabbt, och de drabbar män och kvinnor lika. Det har ambulanssjuksköterskorna Monica Sundström och Annelie Eriksson funnit i sin enkätundersökning bland 89 kolleger i Gästrikland, skriver Vårdfokus (tidigare Vårdfacket).

Även om smärtor drabbar ambulanssjuksköterskorna redan tidigt blir många kvar länge i yrket. Genomsnittet för den undersökta gruppen var nästan 13 år i ambulansen och 18 år som sjuksköterska. Den äldsta var 60 år.

Sverige kan få ytterligare ett nödnummer

22 maj 2010 - 09:44
0 kommentar/er

En statlig utredning pågår just nu för att ta fram ett till nödnummer utöver 112, skriver Nerikes Allehanda. Vid större men mindre akuta händelser, som exempelvis strömavbrott på grund av åskväder, är det många oroliga som i dag ringer till 112. Tanken är att de i framtiden ska kunna ringa det nya numret som troligen ska gå till SOS-Alarms stora callcenter och därmed avlasta de lokala larmcentralerna. Gunnar Bergström, chef för SOS i Örebro län säger till Nerikes Allehanda att utredningen ska vara klar i oktober.

Ambulanspersonal tar hand om hemsjukvård

19 maj 2010 - 20:45
0 kommentar/er

I Vansbro tar ambulanssjuk­vården hand om hemsjukvården när ordinarie verksamheter har stängt. Patienternas trygghet har ökat och belastningen på akutsjukvården minskat.

Genom ökad samverkan har man i ­Vansbro arbetat fram en modell för att ge en utökad hemsjukvård med stöd av jourhavande ­läkare vid akutsjukhus, vid tider då exempelvis primärvården eller den palliativa vården inte har någon i tjänst.