Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

oktober 2009

Ambulans når uppsatta mål

18 oktober 2009 - 10:40
3 kommentar/er

9 av tio ambulanser kommer fram i tid. Det konstateras i en rapport som gjorts vid Sahlgrenska sjukhuset efter all kritik om försenade ambulanser, skriver SR Göteborg.

- Vi har en väldigt hög ambitionsnivå i SU, vi ska nå 93 procent av patienterna inom 10 minuter från det att vi får larmet. Den siffran håller vi. Sedan finns det belastningstoppar då det är svårt att nå alla patienter inom 10 minuter men det ingår i avtalet. Därför har vi satt nivån till 93 procent, säger Mats Kihlgren, ansvarig för ambulanssjukvården.

Räcker det med 93 procent inom 10 minuter?

Tunga fordon ska skydda räddningspersonal

17 oktober 2009 - 09:25
0 kommentar/er

Räddningspersonal vid olycksplatser och vägarbetare har ofta en svår arbetsmiljö. Tung trafik och bilister som inte tar någon hänsyn. Nu ska ett nytt arbetssätt minska riskerna.

På nyårsafton misshandlades en vägarbetare i Jönköping av en bilist som tyckte att det tog för lång tid att komma fram med bilen vid ett vägarbete. Nu har Vägverket i Jönköping tillsammans med polisen, ambulanssjukvården och räddningstjänsten tagit fram nya rutiner för hur räddningspersonal ska agera för att få en säker arbetsmiljö.

Ett par viktiga punkter:

Falck flyttar kontor

16 oktober 2009 - 10:45
0 kommentar/er

Personal på tidigare Ulfab, numera Falck, blir av med sina jobb i Ulricehamn. Verksamheten flyttar till ett nybildat huvudkontor i Stockholm, skriver Ulricehamns Tidning.

Så sent som för några månader sedan blev Ulfab uppköpt av det danska företaget Falck. Då var tanken att verksamheten skulle växa i Ulricehamn och att nya personer skulle anställas. Så blev det inte.

Ambulanssjukvårdare svårt skadad vid krock med lastbil

16 oktober 2009 - 10:02
0 kommentar/er

En ambulanssjukvårdare vårdas för svåra skador efter en trafikolycka norr om Umeå igår.

Ambulansen som han färdades i blev påkörd av en lastbil. Kollisionen, som inträffade på E4:an norr om Umeå, blev kraftig och ambulanssjukvårdaren klämdes fast, rapporterar Sveriges Radio Västerbotten.

Mannen vårdas nu på intensivvårdsavdelningen vid Norrlands universitetssjukhus, Nus, i Umeå.

Ambulans byggd på nya Volvo V70

06 oktober 2009 - 11:54
0 kommentar/er

Här är den nya superambulansen – byggd på nya Volvo V70. Med hjälp av kolfiber och sandwichkonstruktion blir den betydligt lättare än sina föregångare.

Nilsson Special Vehicles i Laholm är ledande inom specialfordon och företagets Volvoambulanser är dominerande bland svenska landsting. Under FLISA-kongressen i Göteborg visade Nilsson Special Vehicles de första bilderna på sin kommande superambulans.

Premiär för SOS Gute

01 oktober 2009 - 09:06
0 kommentar/er

Torsdagen den 8 oktober visas det första avsnittet av SOS Gute på Kanal 5. Under åtta program kommer tv-tittarna att få följa räddningstjänstens och ambulanssjukvårdens arbete på Gotland under ett par intensiva sommarveckor.
– Jag är väldigt nyfiken på hur årets program kommer att bli. Nytt för i år är ju att även polisen är med, säger brandmannen Sivert Lundh till Räddningstjänsten Gotlands informationsbrev RT-info.