Pensi Rescue Oy produkter PPPress AB RescueSALE

juli 2009

Ingen skadad när ambulans började brinna

19 juli 2009 - 18:28
0 kommentar/er

Förarhytten i en ambulans fattade eld när den skulle köra en patient i Lund på fredagsförmiddagen.
- Det var inga öppna lågor, men en kraftig rökutveckling, säger Ola Nilsson, driftledare på SOS Alarm, till Skånskan.

Samtliga tre personer klarade sig utan skada. Patienttransporten fick vänta in en nu ambulans som kunde ta över patienten som inte var akut sjuk.

Varför förarhytten började brinna är oklart.

Ambulanspersonal jobbade vidare trots sjukdom

19 juli 2009 - 18:25
0 kommentar/er

Ambulanspersonalens dotter var influensasjuk och själv mådde han inte riktigt bra men gick till jobbet ändå. Han hann köra tre patienter innan han skickades hem.
- Det här är fruktansvärt olyckligt, säger verksamhetschefen Birgitta Barkne-Nilsson, till Expressen.

Ambulanspersonalens dotter insjuknade i svininfluensan och några dagar senare började han själv känna sig dålig. Han fortsatte dock sitt arbetspass som ambulanspersonal i Sörmland. Mot slutet av det 24 timmar långa arbetspasset i tisdags hade han hög feber och kontaktade chefen.

LUCAS testas i Skaraborg

09 juli 2009 - 18:42
0 kommentar/er

LUCAS testas nu i Skaraborgs ambulanser. Tanken är att undvika uttröttade armar och den mänskliga faktorn när patienter kräver hjärtmassage, skriver SR Skaraborg.
– Vi tycker att det är ett bra hjälpmedel, vi avlastar oss själva lite grann, säger Tomas Gustavsson, som är ambulanssjuksköterska i Skövde.

Nu finns det åtta stycken LUCAS-apparater runt om i Skaraborg, som ska testas året ut, sen hoppas Göran Rudblom som är utbildningsansvarig för Skaraborgs ambulanssjukvård att de ska få behålla LUCAS.