Foruminlägg


         

Utryckningskörning • Barn i ambulans

Hej alla.
Skulle gärna ta del av era praktiska erfarenheter att transportera barn i olika åldrar säkert i ambulans. Hur kan de på säkrast möjliga sätt åka med i fordonet. Blir gissningsvis ett prioriteringsdilemma då barnet själv är sjukt eller skadat på olika nivåer. Dvs att åka säkert fastspänt och att vara behandlingsbart i rätt position. Likaså får ju inte heller fastspänningen i sig riskera att förvärra ett trauma. Har förstått att det finns en del olika uppfattningar om de hjälpmedel som finns ute på marknaden.

Men jag är intresserad av allas erfarenheter och synpunkter. Antingen här eller i PM för den som vill vara diskret.

OBS! Finns inget kommersiellt i detta, bara ett trafiksäkerhetsintresse.

Statistik: Postat av lukas1 — 6/2 2017 13:06

Köp och Sälj • Beg ambulans köpes

Söker ambulans. Bör vara personbilstyp och måste vara "intakt" i skåpet då den ska användas till eventsjukvård. Hör av er med vad ni har!

Statistik: Postat av magill — 28/12 2016 18:34

Köp och Sälj • Tyg med ambulanser

Hej!

Söker ett tyg med ambulanser på. Kan vara ett barntyg, kvittar även vilket typ av tyg, bara det har ambulanser på. Någon sonvill sälja eller vet vart det finns att köpa?

//Papaya

Statistik: Postat av papaya — 25/6 2016 18:11

Utbildning • Vilken VUB är bäst i Sverige?

Hej!

Grundutbildat ssk här som jobbar på ambulansen. Tänker läsa ambulansvubben, men vet ej vart. Har fått en hel del bud och tänkte höra lite med er om vilken VUB ni tycker är bäst i Sverige. Har hört att Luleå ska vara suverän, Linne fokuserar för mycket på livsvärld, Sofiahemmet är också bra men KI har mycket fokus på forskning.

Vet om att det finns en tråd i detta ämne sen tidigare, men den har några år på nacken så vill höra lite med er som hyfsat nyligen gått VUB. Berätta vad ni tycker om era respektive VUB/studieorter!

Behöver ingen info om upplägg av utbildning, intag och sådan info som reda finns ute på nätet. Den har jag reda läst. Jag vill veta det som inte går att läsa sig till, det som ni upplevt och helt enkelt tycker!

//Papaya

Statistik: Postat av papaya — 25/6 2016 18:07

Köp och Sälj • köper HLR utrustning

Hej jag vill köpa HLR utrustning. Behöver:

övningshjärtstartare, gärna Phillips FR2, men andra funkar också.
5 minianne
5 baby anne
10 mini anne
ev resusci anne qpcr, beror på pris
ev skill guide

hör av er gärna,

ortanc@hotmail.com

Statistik: Postat av henrik — 21/5 2016 11:23

Utbildning • Re: ambulansspecialisering?

Hej!

Utbildningen heter Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot ambulanssjukvård men namnet kan skilja något mellan olika högskolor och universitet. Alla skolor erbjuder inte den utbildningen så för att hitta var den finns så kan du söka på www.studera.nu

Precis som du skriver så kräver en del lärosäten att du ska ha 1 års arbetslivserfarenhet som sjuksköterska för att vara behörig att söka till specialistutbildningen men det varierar också mellan skolorna. Ibland räcker det med 6 månader och ibland finns inte det kravet överhuvudtaget. Det som avgör är hur stor konkurrens det är till respektive utbildning för skolorna vill ju fylla sina platser.

Antagningen brukar baseras på två kriterier, arbetslivserfarenhet och tidigare högskolepoäng. Så du kan bli antagen till en specialistutbildning om du har fler högskolepoäng än andra sökande men har kortare arbetslivserfarenhet eller tvärtom. Har du läst grundutbildningen till sjuksköterska och inget annat på akademisk nivå så har du 180 hp och får därmed svårt att konkurrera i den gruppen men om du läser en enstaka poänggivande kurs utöver det så ligger du genast bättre till.

VUB betyder kort och gott vidareutbildning vilket är samma sak som specialistutbildning.

Statistik: Postat av Samoht — 26/4 2016 11:54

Utbildning • ambulansspecialisering?

Jag är 17, går 2:an på gymnasiet och har bott i Sverige i några år nu (tillbringade första halvan av livet i munchen, tyskland) och motsvarigheten till en amb ssk där kräver en utbildning på 3 år, som är självständig alltså ingen ssk utbildning krävs.

Och det är målet, men nu trivs jag ganska bra här. Jag bor ungefär 10 min från MDH i västerås så det är ingen fråga vart jag pluggar till SSK men jag hittar inte någon ambulansspecialisering på skolan, eller någon specialisering som nämner ambulansvård.

Vad heter specialistutbildningen?
Målet är ju att jobba som amb ssk, och om jag förstått rätt behöver jag jobba minst 1 år som SSK, men hur realistiskt är det att bli antagen efter ett år? Det kanske är nån annan som hade samma planer som mig, hur långt många år jobbade ni som ssk innan ni blev antagna?

Och vad är VUB? ser det ganska mycket men verkar inte kunna googla till mig nån vettig förklaring :/

Statistik: Postat av felixS — 18/4 2016 21:00